Proefjes Uncategorized

5x food idee Berlijn

Tip-berlijn-ontbijt

Dit weekend was ik in Berlijn. Ik heb daar een aantal leuke & lekkere food ideeën opgedaan!

5x food idee Berlijn

#1. Aziatisch – Onkel Ho

Het viel mij op dat je in Berlijn veel Aziatische hippe tentjes hebt. Ik vind het fijn dat de Aziatische keuken vaak veel groenten in de gerechten verwerkt. Als voorgerecht hadden we twee verschillende rijstpapier loempia’s. Eén met garnalen en een pinda – sojasausje en één vegetarische met een citroengras chili dip. Als hoofdgerecht hadden we een curry met verschillende groenten en kip. In Berlijn liepen we langs veel van dit soort tentjes, wij hebben gegeten bij Onkel Ho. Dit is vlak bij het Mayer park. Heel betaalbaar, leuk sfeertje en heerlijk eten, dus mocht je in de buurt zijn, zou ik je dit zeker aanraden.

#2. Roggecrackers

Duitsers eten naar mijn weten veel stevige broden en graansoorten, zoals rogge. Rogge ken ik voornamelijk als roggebrood en is Nederland veel minder populair. In de supermarkt kwam ik super gezonde roggecracker tegen, gemaakt van roggemeel (dus niet helemaal klein vermalen, zoals bloem, waardoor de voedingstoffen behouden blijven). Ga je naar Duitsland? Neem dan een kijkje in de supermarkt, want rogge is erg gezond en de variant op crackers vind ik persoonlijk veel lekkerder dan roggebrood.

Tip-berlijn-ontbijt
Tip-berlijn-ontbijt

#3. Hamburgers – The Bird

Hamburgers behoren zeker tot mijn favoriete eten. Hou jij ook voor een goede vleesburger? Dan raad ik je aan om in Berlijn naar The Bird te gaan. Een echt traditioneel broodje moet je niet verwachten, want het gaat vooral om het vlees. Super sappig! Ik heb zelfs mayonaise en ketchup helemaal links laten liggen.

#4. Berlin Village Market – RAW Gelande

Elk zondag is er Berlin Village market met eten, muziek en kunst. Je kunt hier lekker eten, drinken, muziek luisteren en met een beetje mazzel genieten van het zonnetje. Gedurende de dag zijn er verschillende bands en dj’s aanwezig. Ik heb hier een aantal nieuwe hapjes geprobeerd, zoals een pannenkoek van cassave. Dit is Streetfood uit Brazilië. Ook heb ik voor het eerst een vers broodje bapao gegeten. Dit smaakt zoveel lekkerder dan zo’n magnetron broodje!

#5. Gezonde smoothies – The Juicery

Na een hoop bier op de Village Market in Berlijn had ik wel behoefte aan een gezonde smoothie. Deze haalde ik bij The Juicery. Ik dronk hier een yellow detox met ananas, limoen, courgette en limoengras. Ik vond een smoothie met courgette verrassend lekker! Ik gebruik zelf meestal spinazie of wortel in een smoothie. Courgette heeft een neutrale smaak. Dit zorgt voor een goede balans met het fruit. De courgette zorgt natuurlijk ook voor extra vitamines & mineralen. Hou mijn blog in de gaten voor meer courgette smoothies.

Food-idee-berlijn-2

1 thought on “5x food idee Berlijn”

Geef een reactie