Glutenvrij Lactose vrij Lunch Recepten

Pesto van spinazie en kees

Pesto van spinazie en kees

Zelfgemaakte pesto smaakt zoveel lekkerder! Ik probeerde iets nieuws: pesto van spinazie en kees

Ik kan niet goed tegen melkproducten, dus ik probeer graag goede en lekkere alternatieven, zoals amandelmelk of producten op basis van de kokos. Ik kreeg van iemand de tip over Kees kaas. Dit is lactose vrije kaas gemaakt van plantaardige oliën en is verkrijgbaar in de supermarkt!

Pesto van spinazie en kees
Pesto van spinazie en kees

Pesto van kaas

Deze Kees kaas ruikt en smaakt naar oude kaas, waar ik gek op ben! Het leek mij lekker om een lactose vrije pesto te maken met deze lactose vrije kaas. Deze kaas is niet alleen lactose vrij, maar bevat ook 60% minder verzadigde vetten.

Toch liever gewone pesto? Bekijk het recept voor pesto met Parmezaanse kaas.

Walnoten gezond

Persoonlijk hou ik van pesto met walnoten, omdat walnoten veel meer smaak geven, dan pijnboompitten. Daarbij zijn walnoten super gezonde noten! Walnoten bevatten veel antioxidanten, omega-3 vetzuren, fosfor, zink, magnesium, kalium, ijzer, vitamine B1 en foliumzuur.

Popeye spinazie

Ik hou zowel van spinazie als basilicum in mijn pesto. Verse spinazie had ik nog in huis en zorgt juist voor een zachtere smaak. Spinazie bevat vitamines en ijzer, daarom werd Popeye zo super sterk en gezond.

Recept pesto van spinazie en kaas

Een half potje

Ingrediënten

  • 50 gram walnoten of pijnboompitjes
  • 50 gram pittige oude (Kees) kaas
  • Verse spinazie blaadjes (een goede hand vol)
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie

Uit de keuken
Een staafmixer/keukenmachine/vijzel

Aan de slag
Meng de walnoten, de (Kees) kaas, verse spinazie blaadjes en de knoflook in een keukenmachine. Voeg steeds een beetje olijfolie toe, tot er een gladde massa ontstaat. Voeg eventueel later nog een klein beetje olijfolie toe om de pesto smeerbaar / vloeibaarder te maken.

Tip: Pesto bewaren

Om te voorkomen dat je pesto een bruine kleur krijgt en niet uitdroogt, kun je een klein laagje olijfolie op je pesto gieten. Je kunt de pesto dan minimaal enkele dagen in de koelkast bewaren.

Zelfgemaakte pesto van spinazie en kees is heerlijk op een broodje of als pastasaus.

Geef een reactie