Proefjes

5x verkoudheid tips

5x-verkoudheid-tips

Mijn ervaring tegen verkoudheid: 5x verkoudheid tips

Voedsel is niet alleen lekker, maar kan je ook weer beter maken!

Vrienden, collega’s, kennissen, ik hoor allemaal mensen om me heen die een verkoudheid hebben opgelopen of grieperig zijn. Vorige jaar was ik ook een aantal keer goed verkouden en was bang dat het zou overslaan in een griepje. Ik heb toen op internet een aantal verkoudheid tips opgezocht en mijn eigen moeder geraadpleegd. Het effect: ik ben sindsdien niet meer verkouden of ziek geweest. En ook mijn vriendje gebruikt deze tips. Hij is voor eerst in jaren niet verkouden in deze periode. Daarom deel ik graag deze 5x verkoudheid tips met jullie, zodat jullie hopelijk snel weer beter zijn!

5x-verkoudheid-tips

Verkoudheid tips #1 Citroen

Citroen ontsmet! Als ik een verkoudheid voel opkomen, dan begin ik de ochtend met een glas lauw citroen water. Lauw water is beter voor je maag en vind ik persoonlijk ook makkelijker drinken (toch best zuur). Pers een halve citroen uit en meng dit met lauw water.

Je kunt ook citroen water met gember maken, erg lekker en goed voor je!

Verkoudheid tips #2 Tijm thee

Tijm en kamille zijn beide goed bij een verkoudheid. Ik vind de smaak van tijm lekker, dus dit heeft mijn voorkeur. Tijm heeft een positieve werking op het immuunsysteem, het helpt slijm oplossen en jouw hoest te onderdrukken. Je kunt verse takjes in de supermarkt kopen. Van één takje kun je prima een aantal keer thee zetten.

Verkoudheid tips #3 Zout

Heb je last van je keel? Zout kost bijna niks en is zeer effectief. Gorgel om de paar uur met een beetje water met opgelost zout. Dit kun je maken door een half glas water te koken en hier een half theelepeltje zout bij te doen. Laat dit afkoelen en neem om de paar uur een slokje. Slik dit niet door, maar gorgel dit goed achterin je mond/keel. Ik was binnen een paar dagen van mijn keelpijn af!

Verkoudheid tips #4 Smoothie

Als ik me moe, brak of me niet helemaal lekker voel, dan doet een gezonde smoothie mij altijd goed! Zeker een groene smoothie geeft mij een extra gezond gevoel.

Inspiratie voor gezonde smoothies? Klik hier
superfood smoothie met kaki fruit
superfood smoothie met kaki fruit
smoothie framboos banaan
smoothie framboos banaan

Verkoudheid tips #5 Honing

Mocht je toch een verkoudheid hebben opgelopen? Een lepel honing is niet alleen lekker, maar dit helpt ook goed bij de pijn van een verkoudheid. Het verzacht namelijk je keel. Je kunt hiervoor ook hoestsiroop gebruiken, maar mogelijk heb je honing nog in je keukenkastje staan. 

Beterschap!

Liefs,

Suzie

4 thoughts on “5x verkoudheid tips”

Geef een reactie