Proefjes

6x Spaanse food inspiratie

Spaanse sardines

Afgelopen week was ik in Malaga en daar heb ik een aantal heerlijke food ideeën opgedaan!

Albondigas (Spaanse gehaktballetjes), patatas bravas (aardappeltjes met aioli en/of een pittige saus) en brood met aioli zijn denk ik wel de meest bekende tapas. Ik probeer graag nieuwe dingen uit en ga graag opzoek naar heerlijke hapjes en drankjes. 6x Spaanse food inspiratie uit Spanje!! 

1. Pitufo con tomate

Ontbijten deed ik onder andere met geroosterd brood met gehakte tomaat en een scheutje olijfolie. Heel simpel, gezond en lekker op brood. Daarnaast heeft deze combinatie de goede eigenschap dat het de huid beschermt tegen de zon. Kom maar op met de tomaten en olijfolie!

Pitufo con tomate

Zelf maken? Ontvel een aantal tomaten (je hebt ongeveer een tomaat nodig per broodje). Je kunt de tomaat makkelijk ontvellen door de tomaat een halve minuut in een kom met heet warm te houden. Doe een tomaat in een keukenmachine, blender of hak de tomaat heel fijn. Smeer de tomaat op brood en besprenkel met een scheutje olijfolie. Ook lekker als je er een aantal zongedroogde tomaten of olijven door mengt.

2. Sardines

In de omgeving van Malaga en zeker op veel meer plekken aan de Spaanse kust zijn heerlijke sardines te verkrijgen. Sardines zitten vol omega 3, dus super gezond! Vers van de BBQ, worden ze voor je neus bereid. Daar krijg ik op zich al trek van! Ik hou van vis, maar de graatjes verpesten toch een beetje het eet gemak. Voordeel van sardines: de graatjes zijn zo klein, dat je ze gewoon kunt eten.

Spaanse sardines

3. Zumo de naranja

Zumo de naranja is zeker mijn favoriete drankje als ik in Spanje op vakantie ben. De sinasappelen smaken zoeter en hebben meer smaak. Of dit daadwerkelijk zo is of dat het zonnetje een hoop doet, zou goed kunnen…Genieten van mijn spaanse sinasappelsap deed ik zeker!

4. Verduras Fritas

Naast brood, vis en vlees wil ik ook graag groenten. Dat kan! Verduras fritas zijn gefrituurde groenten. De meest verkrijgbare versie is aubergine met honing of een ander sausje. Ik ontdekte ook een mix van verschillende groenten, super lekker!

5. Almendra

Een zakje amandelen uit de supermarkt is lekker, amandelen van de markt zijn goddelijk! Op de lokale markten en op straat zijn amandelen te krijgen. Er bestaan zoete en zoute varianten, allebei lekker. Zout is met warm weer natuurlijk wel goed om je lichaamsvocht beter vast te houden.

6. frutos secos

Op de lokale markt kun je veel soorten gedroogd fruit kopen, bijvoorbeeld kiwi, mango en vijgen. Gedroogd fruit bevat vaak veel antioxidanten en vezels. Gedroogd fruit is dus een gezond snack om bijvoorbeeld mee naar het strand te nemen en leuk om mee te nemen als souvenir voor de mensen thuis.

Spaans gedroogd fruit - frutos secos

1 thought on “6x Spaanse food inspiratie”

Geef een reactie