Proefjes Uncategorized

Alpro Amandelmelk smaaktest

Alpro Amandelmelk smaak test

Amandelmelk, ik hoor het veel, dus ik ging op onderzoek uit. Ik heb drie keer water/melk vervangen voor amandelmelk. Benieuwd?

Amandelmelk gezond

Ik kan zelf niet goed tegen lactose, dus ik drink nooit melk. Amandelmelk is lactose vrij. Wat is amandelmelk? Amandelmelk is eigenlijk gewoon water en amandelen. Amandelen zijn super gezond. Amandelen bevatten vitaminen A, B, C, D, ijzer, kalium, calcium, magnesium, koper, fosfor en zink.

Alpro Amandelmelk smaak test
smaaktest met amandelmelk: Alpro Almond amandel melk

Alpro amandelmelk smaaktest

Ik heb gekozen voor Alpro Almond unsweeted, omdat ik liever niet onbewust veel suiker drink. Daarbij is alpro amandelmelk te verkrijgen in de supermarkt. Alpro Almond unsweeted kost €2,09 per liter. Ik heb amandelmelk verwerkt in drie gerechten.

Gerecht 1: Havermoutpap met amandelmelk

Normaal maak ik havermoutpap op basis van water. Nu is mijn havermout iets voller qua structuur en smaak. De amandelsmaak proef ik heel licht. Voor de afwisseling is best lekker, maar ik ben niet laaiend enthousiast over de smaak.

Gerecht 2: Smoothie met amandelmelk

Ik maak een geregeld een groene smoothie. Deze keer heb ik amandelmelk gebruikt. De smaak van de groente (ik heb boerenkool gebruikt) wordt door de amandelmelk iets verdoezeld en het drinkt gemakkelijker weg, omdat er een vollere structuur ontstaat. In mijn smoothie is het zeker een succes!

Gerecht 3: Pannenkoek met amandelmelk

Ik maak mijn pannenkoeken altijd met water. Deze keer heb ik een pannenkoek gemaakt met amandelmelk. De amandelmelk zorgt voor een wat vollere smaak en maakt de pannenkoek minder droog. Dit was dus zeker een succes!

Hoe smaakt amandelmelk?

Persoonlijk ben ik niet heel laaiend over de smaak van amandelmelk. Amandelmelk kan zorgen voor een vollere smaak en meer structuur. Voor pannenkoeken en groene smoothie zal ik zeker nog eens gebruiken!

Geef een reactie