Hoofdgerecht Lactose vrij Lunch Ontbijt Recepten Salades Zoetigheid

Spelt pannenkoek met appel en rozijnen

Spelt pannenkoek met appel en rozijnen

Spelt pannenkoek met appel en rozijnen is lekker als ontbijt, lunch of een makkelijk avondmaal!

Waarom is spelt gezonder dan tarwe?

Spelt pannenkoek met appel en rozijnen
Spelt pannenkoek met appel en rozijnen

 

Ik heb gekozen voor spelt, omdat spelt meer voedingstoffen bevat dan normaal tarwebloem. Spelt is een graan en bevat gluten. Waarom is spelt gezonder dan tarwe? Dit komt omdat de voedingstoffen van tarwe voornamelijk zitten in de kiem en de zemel en deze worden bij het verwerkingsproces bijna helemaal uitgemalen en uitgezeefd. De voedingstoffen bij spelt bevinden zich in de speltgraan. Als spelt gemalen wordt, blijven de meeste voedingstoffen intact.

Basisingrediënten ( 4 pannenkoeken à 2 personen)

  • 100 gram Spelt meel
  • 2 Eieren
  • Half glas water of amandelmelk
  • Theelepel honing of andere zoetstof
  • Snufje zout

Spelt pannenkoek met appel en rozijnen

  • 1/2 Appel
  • Een handje rozijnen
  • Mespunt kaneel

Uit de keuken

  • (Beslag)kom
  • Garde of vork
  • Koekenpan

Aan de slag

Maak een beslag van spelt meel, eieren, water, honing en een snufje zout door alles met elkaar te vermengen en te klutsen met een vork of garde.

Wil je een spelt pannenkoek met appel en rozijnen? Voeg dan hele kleine stukjes appel, een handje rozijnen en een mespunt kaneel toe aan het beslag.

Bak de pannenkoek een aantal minuten op heet vuur in een koekenpan met een beetje olie. Het beste is als de pan goed heet is (niet te heet, anders verbrand je pannenkoek!), zodat de pannenkoek een beetje dicht schroeit en niet te melig blijft.

3 thoughts on “Spelt pannenkoek met appel en rozijnen”

Geef een reactie