Voor de zondagmiddag borrel of als gezond broodbeleg: een heerlijke aubergine smeersel met zongedroogde tomaat & knoflook!
Als ik denk aan gezond beleg, denk ik al snel aan hummus. Ik ben gek op aioli, maar mijn variant bevat dikke klodders mayonaise. Ik ben dol op knoflook en op zongedroogde tomaat, dus dit is een top suggestie voor een gezonde smeersel.

Ingrediënten
- 1 aubergine
- 1/2 groene paprika
- 1 kleine teen knoflook
- 4 zongedroogde tomaten
- Kleine scheut olijfolie (of gebruik zoals ik een lepel olie van de zongedroogde tomaten
Uit de keuken
- Oven
- Keukenmachine/blender
Aan de slag
Prik met een vork gaatjes in de aubergine en de paprika. Doe de aubergine en de paprika ongeveer 45 minuten in de oven op 160 graden. Controleer tussendoor of de aubergine en paprika zacht zijn geworden, dan zijn ze klaar. Snij de aubergine open en lepel het vruchtvlees eruit. Meng dit in een keukenmachine met knoflook, zongedroogde tomaten en een beetje olie. Snij de paprika in hele kleine stukjes en meng dit met het aubergine smeersel. Het is lekker om het aubergine smeersel met zongedroogde tomaat te serveren met brood, in combinatie met een beetje hummus en groenten zoals wortel.
3 thoughts on “Aubergine smeersel met zongedroogde tomaat”