Lactose vrij Lunch Ontbijt Recepten Zoetigheid

Haverkoeken met noten en gedroogd fruit

haverkoeken met noten en gedroogd fruit

Mijn moeder bakt één keer in de zoveel tijd haverkoeken met noten en gedroogd fruit en ik heb eindelijk het recept! Mega gezond en heel voedzaam.

Ik neem deze koeken graag mee als gezonde snacks voor onderweg. Je kunt deze koeken bijvoorbeeld ook eten als ontbijt of als tussendoortje. Door alle noten en gedroogd fruit zijn deze koeken super gezond en bevat het veel goede voedingsstoffen waar je de ochtend zeker mee doorkomt.
Tips om haverkoeken met noten en gedroogd fruit te bewaren

Je kunt de koeken voor een aantal dagen bewaren in de koelkast en in de vriezen kun je de koeken voor maanden bewaren!

haverkoeken met noten en gedroogd fruit
haverkoeken met noten en gedroogd fruit
Ingrediënten voor 12-15 haverkoeken met noten en gedroogd fruit
Basis
  • 200 gram havervlokken ( deze zijn wat grover dan Havermoutvlokken)
  • 50 gram tarwebloem
  • Snufje zeezout
  • Kokend water
  • 1/4 pot honing
  • Snufje kaneel 

Optioneel (kies wat jij lekker vindt)

  • 50 gram zonnebloempitten 
  • 25 gram sesamzaadjes 
  • 125 gram dadels zonder pit
  • 50 gram gedroogde abrikozen ( in kleine stukjes)
  • 75 gram rozijnen 
  • 1 appel in kleine stukjes
  • 100 gram hazelnoten
  • 50 gram walnoten
Uit de keuken
  • Een grote ovenschaal
  • Oven
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 graden. Rooster de noten en pitten in een koekenpan. Maak de dadels en de abrikozen naar keuze fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar. Voeg kokend water toe totdat er een stevige massa ontstaat. Laat het geheel 10 minuten wellen. Spreidt de massa op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak in ongeveer 45 minuten gaar. Hou je van knapperig? Om de koeken nog knapperiger te krijgen, kun je na het bakken de koeken even laten uitwasemen. Snij de koeken in stukken, draai de koeken om en laat ze omgekeerd afkoelen op het rooster van de oven.

5 thoughts on “Haverkoeken met noten en gedroogd fruit”

Geef een reactie