Met het verkeerde been uit bed gestapt? Met een lekker ontbijt, begint de dag al snel goed! Bananenbrood met appel en kaneel is gezond, maar vooral heel lekker!
De combinatie met kaneel en appel vind ik heerlijk. Voor mij proeft het als een gebakje, terwijl het toch nog heel gezond kan zijn. Zo ook met dit bananenbrood met appel en kaneel. Dit bananenbrood is gluten en lactose vrij, daarnaast bevat het alleen natuurlijke suikers van de amandelen, appel, dadels en banaan. Bananenbrood heeft ook veel weg van een cake.
Gezonde traktatie
Een leuke tip: serveer plakjes bananenbrood als gezonde traktatie. Naast dat deze ”cake” alleen natuurlijke suikers bevat, heb je ook geen bakje boter nodig 🙂 Al is deze eenvoudige appel kaneel cake ook erg lekker!
Recept bananenbrood met appel en kaneel
recept voor 1 bananenbrood
Basis ingrediënten
- 150 gram amandelmeel
- 50 gram dadels
- 3 rijpe bananen
- 3 eieren
- 50 gram dadels (zonder pit)
- Twee theelepels bakpoeder
- Zout
Bananenbrood met appel en kaneel
- Een theelepel kaneel
- 1 appel
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 graden. Pureer de bananen samen met de dadels in een keukenmachine of met een staafmixer. Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag. Spatel het amandelmeel met het bakpoeder, de kaneel en een snufje zout door het beslag. Schil de appel en snij dit in kleine stukjes. Voeg dit ook aan het beslag toe.
Ik heb een lepeltje kokosolie gebruikt om mijn cakebeslag mee in te vetten. Je kunt ook boter gebruiken. Bak het bananenbrood met appel en kaneel ongeveer 45 minuten in de oven. Je kunt controleren of het bananenbrood gaar is, door er met een satéprikker in de prikken. Als er geen beslag blijft plakken, is je bananenbrood klaar.
Het basisrecept voor dit bananenbrood is geïnspireerd op een recept uit het kookboek de Voedselzandloper.
2 thoughts on “Bananenbrood met appel en kaneel”