Glutenvrij Lactose vrij Ontbijt Recepten Uncategorized Zoetigheid

Bananenbrood met noten en courgette

Bananenbrood met noten en courgette

Bananenbrood, ik ben fan! Daarom een nieuw recept, nu een bananenbrood met noten en courgette.

Een aantal weken geleden maakte ik al een bananenbrood met kaneel en appel. Het voordeel van bananenbrood is dat je meteen wat meer maakt, hierdoor je voor een aantal dagen ontbijt en een tussendoortje hebt. Je kunt ook plakjes invriezen, als je niet meteen alles wilt opeten. Haal de plakjes bananenbrood de avond ervoor uit de vriezer, zodat deze op tijd ontdooid zijn.

Noten 

Voor een lekkere bite gebruikte ik een zakje noten van BitesWeLove. Ik koos voor bite nummer 9, Go Nuts. In dit zakjes zit een combinatie van cashewnoten, pecannoten en hazelnoten. Eén zakje staat ongeveer gelijk aan 45 gram. Super lekker in dit bananenbrood!

Courgette

Mijn moeder heeft een eigen tuin en heeft op dit moment een flinke courgette oogst. Courgette zit vol vezels en mineralen. Daarbij heeft het een vrij neutrale smaak, hierdoor je het gemakkelijk kunt verwerken in gerechten.

Bananenbrood met noten en courgette
Bananenbrood met noten en courgette

Bananenbrood met noten en courgette

Ingrediënten (1 brood)

  • 3 eieren
  • 3 (over)rijpe bananen
  • 6 dadels zonder pit
  • 300 gram boekweitmeel
  • 100 gram quinoa vlokken
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1/2 courgette
  • 1 á 2 zakjes noten van BitesWeLove #9 Go Nuts (1 zakje staat gelijk aan 45 gram noten)

Aan de slag

Warm de oven voor op 175 graden.

Rasp eerst de halve courgette. Mix de bananen, de courgette en de dadels met een staafmixer of in een keukenmachine. Voeg de eieren, het bakpoeder, boekweitmeel en de quinoa vlokken toe en mix het tot een glad mengsel.

Vet een cakevorm in en giet het bananenbrood mengsel hier in. Plaats in jouw voorverwarmde oven het bananenbrood met noten en courgette voor 45 minuten. Eet smakelijk!

Geef een reactie