Glutenvrij Lactose vrij Ontbijt Recepten Smoothies & meer Uncategorized

Boerenkool smoothie met appel

Boerenkool smoothie met appel

Boerenkool smoothie met appel is een eenvoudige smoothie en erg gezond! Goed voor de extra vitamientjes!

Waarom is deze boerenkool smoothie met appel zo gezond?

Boerenkool zit vol antioxidanten, werkt ontstekingsremmend en schijnt tegen verschillende soorten kanker te helpen. De smaak van boerenkool vind ik persoonlijk niet geweldig, dus verwerk ik het graag in een smoothie. In deze smoothie heb ik gember gedaan, zodat de smaak van boerenkool wordt onderdrukt. Ben je niet zo gek op gember? Je kunt dan gember vervangen voor het sap uit een halve citroen.

Wist je dat in boerenkool nog meer vitamine C zit, dan in hetzelfde gewicht sinaasappels? Naast vitamine C, zitten er in boerenkool ook veel goede mineralen. Mineralen in boerenkool zijn bijvoorbeeld calcium, ijzer, mangaan en magnesium.

Boerenkool smoothie met appel
Boerenkool smoothie met appel

Ingrediënten smoothie boerenkool

1 glas

  • Een handje verse boerenkool
  • 1/2 appel
  • Een klein stukje gember of een halve citroen
  • 1/3 glas water 

Uit de keuken

  • sapcentrifuge, slowjuicer of blender/mixer

Smoothie met sapcentrifuge

Als je een sapcentrifuge gebruik, kun je eventueel ook gerust een hele appel gebruiken. Snij de appel in stukken.  Haal de boerenkool, de appel en een klein stukje gember door de sapcentrifuge. Als je alles goed door elkaar heen roert, verdwijnt nagenoeg het schuimlaagje. Voeg vervolgens water toe en boerenkool smoothie met appel is klaar!

Smoothie zonder sapcentrifuge

Geen probleem, want je kunt deze smoothie ook maken zonder sapcentrifuge. Ik heb zelf ook een standaard mixer gebruikt. Voeg wat extra water toe, zodat de smoothie wat zachter wordt. Snij alles in kleine stukken en mix alles door elkaar. Geniet van je boerenkool smoothie met appel!

Probeer ook andere gezonde sapjes

Geef een reactie