Ontbijt Recepten Zoetigheid

Wafels met lemon curd en maanzaad

Wafels met lemon curd en maanzaad

Ik heb al maanden lemon curd in de koelkast staan. Zoetigheid met citroen geeft een lekker frisje, zoals ook in deze wafels met lemon curd en maanzaad.

Wafels met lemon curd en maanzaad

Ik heb al jaren een wafelijzer, maar ik maak hier maar weinig gebruik van. Volgens mij gebeurd dit wel vaker met dit soort apparaten. Dit weekend had weer eens tijd en zin om iets nieuws te proberen. Ik heb ook al maanden een potje lemon curd in de koelkast staan. Citroen is een goede combinatie met maanzaad, dus wafels met lemon curd en maanzaad leek mij een top idee!

Wafels zonder melk

Alle wafel recepten die ik op internet vond, waren voor wafels met melk. Ik kan niet goed tegen melk en ik had ook geen amandelmelk of sojamelk in huis. Met een beetje creativiteit heb ik aangedurfd om deze wafels te maken zonder melk. Volgens mij is dit goed gelukt! De wafels smaken erg goed, waren lekker knapperig en lekker qua structuur.

Probeer meer zoetigheid zonder melk, zoals havermout muffins of dadel bonbons.

Wafels met lemon curd en maanzaad
Wafels met lemon curd en maanzaad

Recept wafels

Ingrediënten (6 stuks)

  • 100 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 50 gram suiker
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels lemon curd
  • Een eetlepel maandzaad

Aan de slag

Klop de boter, de suiker, de lemon curd en een snufje zout in een beslagkom. Voeg de eieren één voor één toe. Spatel het bloem en bakpoeder voorzichtig door het beslag. Laat het wafelbeslag een uur rijzen buiten de koelkast.

Verwarm het wafelijzer. Zorg dat het ijzer goed warm is voordat je de wafelbeslag erin doet. Bestrijk het ijzer met een beetje boter en ongeveer een eetlepel wafelbeslag. Sluit het wafelijzer en zorg dat beide goed bruin zijn. Laat de wafels met lemon curd en maanzaad iets afkoelen, zodat deze lekker knapperig worden.

Geef een reactie