Proefjes

Cactusvijg: exotisch fruit

Cactusvijg: exotisch fruit

Ik wist niet eens dat cactussen überhaupt vruchten geven. Is dit wel van een cactus of is het gewoon een mooie naam?

Gisteren was ik op de markt in Haarlem en zag ik een fruitsoort waarvan ik nog nooit van gehoord had: een cactusvijg. Ik wist niet eens dat cactussen überhaupt vruchten geven. Is dit wel van een cactus dacht ik of is het gewoon een mooie naam?

Cactusvijg: exotisch fruit
Cactusvijg: exotisch fruit

Cactusvijg: exotisch fruit
Cactusvijgen zijn inderdaad van een cactus. De structuur heeft iets weg van een peer, de smaak lijkt op watermeloen en net als bij een passievrucht zitten er pitten in die je gewoon kunt opeten.

Fruitsalade met mango
Verwijder de dikke schil van de vrucht. Ik heb ze los gegeten en ik heb er een fruitsalade meegemaakt. Super lekker! Wat heb je nodig? Twee cactusvijgen en een mango. Snij deze in kleine stukjes en meng door elkaar.

Weetjes over de cactusvijg

  • De cactusvijg wordt voornamelijk geëxporteerd uit Mexico, Zuid Afrika, Italië en Colombia
  • Cactusvijgen zijn gezond! Deze vrucht bevat naast vitamine C, ook calcium, ijzer, kalium, magnesium en fosfor.
  • Het is wetenschappelijk bewezen dat cactusvijgen maagzweren kunnen genezen
  • Het schijnt goed te zijn bij een vergiftige lever, dus misschien iets voor bij een zware kater?

 

 

1 thought on “Cactusvijg: exotisch fruit”

Geef een reactie