Bulgur met gebakken groenten is een Turks gerecht. Bij bulgur eet ik graag een stukje witvis. Super lekker en gezond!
Bulgur lijkt op couscous, maar Bulgur is een gezondere variant. Couscous is vaak al voorgekookt en bevat minder voedingstoffen. Bulgur is bevat veel gezonde vezels, ijzer en heeft een hoog gehalte proteïne. Voor dit gerecht kun je natuurlijk zowel couscous als bulgur gebruiken. Ik koop bulgur bij de supermarkt of bij de Turkse winkel. Bulgur en couscous kosten allebei ongeveer 2 euro per kilo.
Ik heb bulgur gemaakt met gebakken groenten. Ik ben gek op feta, dus optioneel kan je net als ik feta toevoegen. Bij de bulgur eet ik graag een lekker stukje witvis.
Ingrediënten (2 personen)
- 100-120 gram bulgur
- 1/2 courgette
- 1 paprika
- 1 rode ui
- Kruiden: mespuntje kaneel (een mini beetje, anders proef je alleen kaneel), chili poeder en paprika poeder
- Een scheutje olijfolie
- Optioneel: 100 gram feta
- Optioneel: 2 stukken witvis, zoals sliptong of kabeljauw
Aan de slag
Kook de bulgur volgens de verpakking. Snij de groenten in middel kleine stukjes. Fruit eerst de ui tot de ui een beetje glazig wordt. Bak de kruiden (mini beetje kaneel, paprika poeder en chili poeder) een halve minuut mee voordat je de rest toevoegt.Voeg dan de overige groenten toe en bak deze mee tot de groenten gaar is (ongeveer 5-10 minuten). Giet de bulgur af, serveer de bulgur met de gebakken groenten en een scheutje olijfolie. Als je feta wilt gebruiken, kun je deze het beste pas bij het uitserveren toevoegen. Eet smakelijk!
2 thoughts on “Bulgur met gebakken groenten”