Lactose vrij Ontbijt Smoothies & meer Zoetigheid

De lekkerste vegan ijskoffie

de lekkerste vegan ijskoffie

Ben je net als ik gek op ijskoffie? Met deze plantaardige melk maak je de lekkerste vegan ijskoffie!

Met welke plantaardige melk maak je de lekkerste vegan ijskoffie?

Sinds kort drink ik koffie. Zwarte koffie is voor mij nog iets te enthousiast. Ik drink dus koffie met melk. Zelf kan ik niet goed tegen lactose, dus maak ik mijn cappuccino’s of latte macchiato’s met plantaardige melk. In de supermarkt is er veel keuze: cashewnotenmelk, hazelnotenmelk, amandelmelk, sojamelk, havermelk of kokosmelk. Ik heb ze bijna allemaal al eens geprobeerd, en niet alles is een succes. Amandelmelk en havermelk vind ik het lekkerst. Met welke plantaardige melk maak je de lekkerste vegan ijskoffie? Natuurlijk is dit ook een kwestie van smaak.

Plantaardige melk waar een beter suiker aangevoegd is, schuimt in mijn beleving bijvoorbeeld beter. Voor het maken van een ijskoffie, hoef je de melk natuurlijk niet te schuimen. Je kunt dus in principe alle soorten melk gebruiken. Zelf hou ik niet zo van sojamelk of cashewnotenmelk in mijn ijskoffie. Qua smaak vind ik amandelmelk (gezoet) en kokosmelk het lekkerste. Deze zijn vol, hebben een uitgesproken smaak en geven zo een extra touch aan je ijskoffie. Gek op kokos? Dan zou ik een ijskoffie met kokosmelk zeker proberen.

de lekkerste vegan ijskoffie
De lekkerste vegan ijskoffie

Hoe maak je de lekkerste vegan ijskoffie?

Ingrediënten
– Koffie voor 1 kopje
– 4-6 ijsklontjes
– 100 ml amandelmelk of kokosmelk

Aan de slag
1. Zet een kopje koffie, het liefst een beetje sterk.
2. Vul een groot glas met 4 tot 6 ijsblokjes
3. Giet de amandelmelk of kokosmelk in het glas.
4. Schenk heel voorzichtig de koffie in het glas, zodat er mooi 2 laagjes ontstaan. Je kunt hiervoor een lepel gebruiken. Hou deze net boven het glas en schenk hier heel langzaam de koffie tegenaan.

Geniet van je vegan ijskoffie!

Wil je ook iets lekkers voor bij je koffie (of thee)? Probeer dan eens deze zelfgemaakte dadel kokosballetjes, brownies met havermout of noten chocolade rotsjes.

Geef een reactie