Hoofdgerecht Lactose vrij Lunch Ontbijt Zoetigheid

Pannenkoeken met rozenwater en sinaasappelschil

Pannenkoeken met rozenwater en sinaasappelschil

Bijzondere pannenkoek, deze pannenkoeken met rozenwater en sinaasappelschil. Rozenwater is eigenlijk een ingrediënt waar ik niet mee durf te koken…

Rozenwater als gezichtsreiniger

Mijn flesje rozenwater staat al tijden niet meer in mijn keukenkastje, maar in de badkamer. Ik gebruik het namelijk om mijn gezicht mee te reinigingen. Dit schijnt fijne lijntjes te verminderen en de huid te voeden. Heel fijn als je 26 jaar bent. Heb je ook een flesje rozenwater staan? Probeer het gerust als gezichtsreiniger. Doe puur rozenwater op een watje en breng het aan op je gezicht.

Rozenwater in je pannenkoeken?

Ik heb dus al heel lang flesjes rozenwater in huis. Eerlijk, ik gebruik het nooit in eten. Ik durf het niet. Ik ben altijd bang dat het te overheersend is, toch niet de juiste combinatie. Rozenwater in pannenkoeken waren niet mijn eigen idee. Anne, een vriendin maakte deze pannenkoeken met rozenwater en sinaasappelschil. Dit was zo lekker, dat ik het recept graag met jullie deel!

De credits zijn voor Anne, bedankt!

Pannenkoeken met rozenwater en sinaasappel schil
Pannenkoeken met rozenwater en sinaasappelschil

Pannenkoeken met rozenwater – Recept

Ongeveer 4 kleine pannenkoekjes, wil je meer maken? Vermeerder dan gewoon de hoeveelheid.

– 75 gram volkorenmeel
– 220 ml amandelmelk
– 1 theelepel kaneel
– rasp van één sinaasappel
– een scheutje rozenwater
– een mesje punt bakingsoda
– een snufje zout
– 1 theelepel kokosolie per pannenkoek (om in te bakken)

Aan de slag
1. Meng het volkorenmeel, de amandelmelk en een mesje punt bakingsoda. Roer alles goed door elkaar heen met een garde of mixer. Om klontjes te voorkomen, kun je het beste de amandelmelk er beetje bij beetje bij schenken.
2. Breng het beslag op smaak met een klein scheutje rozenwater, sinaasappelschil, kaneel en een snufje zout.
3. Doe een klein beetje beslag in de pan, zodat de pannenkoeken niet te dik worden. Bak de pannenkoeken aan beide kanten een aantal minuten. Beleg de pannenkoeken met rozenwater bijvoorbeeld met stukjes banaan, schijfjes sinaasappel, aardbeien of wat honing!

Eet smakelijk!

Liefs,

Anne en Suzie

Geef een reactie