Glutenvrij Lactose vrij Recepten Smoothies & meer

Gember citroen water

Gember citroen water

Alternatief voor frisdrank: gember citroen water. Gember is een trend deze zomer en heel gezond!

Gember citroen water: zomer hit

Gember is een trend deze zomer. Op Taste of Amsterdam zag ik veel hapjes en drankjes met gember en op menukaarten zie ik het opeens veel staan. Gember is gezond, dus probeer het eens uit!

Gember citroen water
Gember citroen water

Gember gezond

Gember is een super gezonde wortel. Gember heeft een zuiverende werking op het lichaam. Gember is bijvoorbeeld ook goed voor de spijsvertering en stimuleert het verbranden van calorieën. Dit komt door de stof zingibain. Gember bevat o.a. magnesium, mangaan, koper en vitamine B6. De combinatie van gember en citroen is erg gezond, lekker en helpt bij een verkoudheid.

Goed alternatief voor frisdrank

Frisdrank schijnt de grootste oorzaak te zijn dat 50% van de wereld te zwaar is. Dan maar massaal water drinken? Ik drink sowieso niet veel frisdrank, maar ik betrap mezelf er wel op dat ik meer drink als het een lekker smaakje heeft. Gevolg: ik drink soms te weinig! Dit is een goed alternatief voor frisdrank.

Ingrediënten voor gember citroen water

  • 5 dunne plakjes gember
  • een 1/3 citroen
  • 1 liter water
  • Optioneel: een eetlepel honing

Aan de slag

Kook een liter water en meng het kokende water met de gember en honing. Als het water is afgekoeld, doe je de citroen erbij. Zet de kan gember citroen water is de koelkast en geniet ervan!

Wil je meer weten over de gezonde werking van citroen? Lees hier 5 tips tegen verkoudheid.

3 thoughts on “Gember citroen water”

Geef een reactie