Glutenvrij Hoofdgerecht Lactose vrij Lunch Recepten Salades

Courgette soep met rozemarijn en knoflook

Courgette soep met rozemarijn en knoflook

Ik hou van de combinatie rozemarijn en knoflook. Deze keer heb ik een courgette soep met rozemarijn en knoflook gemaakt. Smullen maar!

Deze soep is lekker als lunch of als een licht avondmaal. Heb je stevige trek? Maak dan bijvoorbeeld een vegetarische geitenkaas-tijm quiche erbij.

Courgette soep met rozemarijn en knoflook
Courgette soep met rozemarijn en knoflook

Persoonlijk maak ik mijn soep liever zonder bouillon, omdat er smaakversterkers zitten in deze blokjes. Smaakversterkers zijn zeer ongezond en hebben veel gezondheidsrisico’s. 

Ingrediënten (2 personen)

  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Een takje rozemarijn
  • 200 ml water
  • Snufje zout

Uit de keuken

  • Soeppan/kookpan
  • Staafmixer

Aan de slag

Snij de ui, knoflook en courgette in stukken. Je kunt de groenten en ui lekker grof houden, want het wordt toch nog vermalen met de staafmixer. Bak eerst de uitjes in een beetje olie. Als de uitjes beginnen te glansen, voeg de knoflook en de blaadjes rozemarijn toe. Bak dit een minuutje mee. Voeg hierna de courgette toe en bak het nog eens een aantal minuten. Schenk 200 ml in de pan en laat het geheel zo’n 15-20 koken. Blender het geheel met een staafmixer tot dat er een gladde massa ontstaat. Je courgette soep met rozemarijn en knoflook is klaar, eet smakelijk!

2 thoughts on “Courgette soep met rozemarijn en knoflook”

Geef een reactie