Zin om jezelf te verwennen met iets gezonds? Deze havermout pannenkoek met banaan en amandelmeel is een aanrader!
Havermout als ontbijt
Havermout geeft je langer een verzadigd gevoel. Ik vind dit een perfect voor een gezonde start! Havermout wordt langzaam opgenomen, hierdoor geen energiepieken krijgt. De energie wordt langzaam verdeeld, dus je hebt langer het gevoel dat je verzadigd bent. Kan je niet goed of helemaal niet tegen gluten? Havermout is van nature glutenvrij. Bekijk wel altijd goed de verpakking bij een allergie.
Ben je gek op havermout als ontbijt? Probeer dan ook:
– Havermout smoothie met fruit
– Havermout crackers
– Havermoutpap met chocolade en kokos

Recept havermout pannenkoek
Ingrediënten (2-4 pannenkoeken)
- 1 banaan
- 2 eieren
- 4 eetlepel havermout
- 4 eetlepel amandelmeel
- kaneel of chocolade poeder (wat je zelf het lekkerst vind)
- snufje zout
- voor op de pannenkoek: 100 tot 200 gram aardbeien
Aan de slag
Pureer de banaan met een staafmixer of met een vork, zodat er een gladde massa ontstaat. Meng dit met de eieren, havermout, amandelmeel en zout. Laat dit geheel 5 minuten staan, zodat het vocht in de havermout trekt. Als je dit niet doet, valt de pannenkoek makkelijk uit elkaar. Voor de smaak voeg je kaneel of chocoladepoeder toe. Bak het beslag aan beide kanten 1 à 2 minuten tot de pannenkoek licht bruin is. Je kunt de pannenkoek koud of warm eten. Allebei lekker! Als laatste leg je stukjes aardbeien op de pannenkoek. Geniet van je havermout pannenkoek met banaan en amandelmeel!
Havermout pannenkoek bakken
Bak het beslag het liefst in een pan met een antiaanbaklaag en met iets meer olie/boter, anders heb je de kans dat de pannenkoek niet goed los komt.
5 thoughts on “Havermout pannenkoek met banaan en amandelmeel”