Glutenvrij Lactose vrij Lunch Recepten Soep

Makkelijke pompoensoep met kiemen

makkelijke pompoensoep met kiemen

Ik ben gek op soep, zeker op een makkelijke pompoensoep. Al eerder maakte ik een lekkere Indiase pompoensoep en super healthy pompoensoep met gember en sinaasappel. Welke pompoensoep vind jij het lekkerst?

Deze makkelijke pompoensoep heb je in een hand om draai gemaakt (maar echt) en is nog heel gezond ook! Voor de smaak heb ik een rode peper, ui en knoflook toegevoegd. Ik gebruik meestal geen bouillonblokje, maar breng de soep op smaak met zout en peper. Zo hou ik de soep zo natuurlijk mogelijk. Ben jij gek op bouillon? Je kunt in de supermarkt van bijvoorbeeld Biotoday natuurlijke bouillon kopen. Voor een minder dikke soep, zoals uiensoep, is dat wel heel fijn. Voor deze soep vind ik het niet nodig.

Pompoensoep gezond

Pompoensoep is heel gezond, zo bevat het vitamine A, vitamine C, antioxidanten en mineralen zoals kalium, calcium, magnesium, ijzer en fosfor. Goed voor je huid & ogen dus en een echte vitaminen-booster.

Ingrediënten voor een makkelijke pompoensoep met kiemen

1 grote pan soep – 6 tot 8 personen

– 1 pompoen
– Kiemen (een plukje per soepkom)
– 1 rode peper
– 1 grote ui
– 3 teentje knoflook
– 1 liter water
– Zout en peper
– Een beetje olie om in te bakken

Uit de keuken
– Staafmixer
– Een grote pan

makkelijke pompoensoep met kiemen
makkelijke pompoensoep met kiemen

Aan de slag met deze makkelijke pompoensoep

– Was de pompoen, snij de pompoen doormidden en verwijder de zaden. Je kunt met een lepel de zaden eruit scheppen. Snij de pompoen in stukken.
– Snij de uien, rode peper en knoflook. Fruit de uitjes. Voeg daarna ook de knoflook en rode peper toe, bak 1 minuutje mee. Blus af met 1 liter water.
– Voeg nu de stukken pompoen toe en kook tot de pompoen gaar is.
– Pureer de soep met een staafmixer. Voeg naar smaak een beetje zout en peper toe.
– Serveer de pompoensoep met een plukje kiemen en eventueel wat zaadjes.

Serveertip: deze makkelijke pompoensoep is lekker met een snee geroosterd volkorenbrood, een paar crackers of een stuk quiche. Quiche maak je heel eenvoudig zelf. Ik maakte eerder een quiche met boerenkool, lekker en super gezond!

Eet smakelijk, geniet van deze makkelijke pompoensoep!

Geef een reactie