Glutenvrij Lactose vrij Ontbijt Recepten Smoothies & meer

Chiazaad pudding amandelmelk

Chiazaad pudding amandelmelk

Deze chiazaad pudding amandelmelk maakt vroeg opstaan helemaal goed. Je hebt slechts 5 ingrediënten nodig en het meeste werk gebeurd als jij lekker slaapt (wanneer jij slaapt, stijft de pudding op).

Sinds kort probeer ik voor mijn werk te ontbijten en dus eerder op te staan. Dit lukt aardig, al is het soms zwaar als je bed zo lekker warm is en buiten zo koud. Het voordeel van thuis ontbijten: ik kan meer experimenteren met lekkere ontbijtjes. Vaak hou ik het simpel. Ik maak dan havermoutpap of eet gewoon een stuk fruit. Ik eet ook graag een rijstwafel met hummus, avocado of geitenkaas. Afwisseling vind ik fijn. Deze chiazaad pudding amandelmelk is zeker een aanrader om binnenkort je ochtend mee te beginnen.

Goed om te weten: Chiazaad pudding amandelmelk heeft minimaal 2 uur nodig om op te stijven. Ik maak de pudding dus meestal de avond van te voren. Zo heb ik in de ochtend direct een lekker ontbijtje. Ook fijn: je hebt weinig ingrediënten nodig en je hoeft weinig te doen.

Chiazaad pudding amandelmelk recept

Ingrediënten voor 1 ontbijt
– 3 eetlepels chiazaad
– 250 ml amandelmelk
– Een handje (bevroren) frambozen
– Optioneel: een beetje honing voor de frambozencompote
– Een handje blauwe bessen of ander fruit als extra topping

Chiazaad pudding amandelmelk
Chiazaad pudding amandelmelk

Aan de slag met deze chiazaad pudding amandelmelk

– Meng 3 eetlepels chiazaad met 250 ml amandelmelk in een kommetje of een glas. Laat dit minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast staan.
– Gebruik je bevroren frambozen zoals ik? Laat de frambozen dan eerst een beetje ontdooien. Ik laat ze minimaal een halfuur in een kommetje buiten de koelkast staan. Pureer met een vork de frambozen, dit hoeft niet heel fijn te worden. Meng naar smaak de frambozen met een beetje honing.
– Top je chiazaad pudding af de frambozencompote en met wat extra fruit, zoals blauwe bessen, stukjes banaan, stukjes appel of aardbeien.

Geniet van je ontbijt! Fijne dag!

Liefs,

Suzie

 

Geef een reactie