Hoofdgerecht Lactose vrij Recepten Soep

Pasta met tonijn en spinazie

Pasta met tonijn en spinazie

Een lekker eenvoudige pasta met tonijn en spinazie, goedgekeurd door een Italiaanse tong.

Een Italiaanse vriendin maakt altijd grapjes over de Nederlandse manier van pasta maken. Er gaan te veel soorten ingrediënten in, we koken de pasta te gaar en eten de pasta met mes & vork. Dus nu deed ik mijn best om met slecht een paar ingrediënten toch een heerlijke pasta te bereiden.

In deze pasta heb ik gedroogde cantharellen gebruikt. Deze bevatten veel goede antioxidanten. Doordat je cantharellen mee kookt, geven zij ook smaak af aan de pasta. Je kunt cantharellen kopen in de supermarkt. Hou je niet zo van cantharellen of heb je nog zongedroogde tomaat in huis? Dit ook erg lekker ter vervanging.

Wil je een gezonde pasta?

Gebruik dan spelt pasta. Spelt bevat veel meer voedingstoffen in vergelijking met tarwe, omdat de korrels tijdens het maalproces minder beschadigd worden. Spelt geeft langzaam energie af, hierdoor je minder snel weer honger hebt. Je kunt spelt o.a. kopen in de biologische winkel of bij Marqt.

Wil je meer met spelt proberen? Gezonde pannenkoeken van spelt

Pasta met tonijn en spinazie
Pasta met tonijn en spinazie

Ingrediënten voor 2 personen pasta met tonijn en spinazie

  • 150 gram pasta
  • 1 blikje tonijn
  • 100 gram verse spinazie
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • Een handje gedroogde cantharellen. (hou je niet van paddenstoelen? Dan kun je dit vervangen voor zongedroogde tomaat, ook heel lekker!)
  • Olijfolie

Aan de slag
Gebruik je cantharellen? Week deze dan eerst 25 minuten in warm water. Kook de pasta samen met de cantharellen volgens de instructie op de verpakking (plusminus 10 minuten).

Snij de rode ui in halve ringen en fruit deze met een beetje olie in de pan. Rasp de knoflook en bak deze op laag vuur heel even mee. Voeg nu ook de tonijn toe.

Maak een bord op met een bedje van spinazie. Serveer de pasta op het bedje spinazie en schep hier een paar lepels tonijn met ui en knoflook overheen. Gebruik je zongedroogde tomaat? Snij deze in stukjes en strooi deze over de pasta. Ik vind het lekker om een nog een scheutje extra olijfolie over de pasta heen te schenken. Eet smakelijk!

1 thought on “Pasta met tonijn en spinazie”

Geef een reactie