Proefjes

5 recepten met banaan

5 recepten met banaan

Oeps, die bananen helemaal vergeten…kan je deze nog eten? Zeker! 5 recepten met banaan die bruin ideaal zijn!

5 recepten met banaan
5 recepten met banaan


#1 Recept Havermout pannenkoek met banaan

Deze havermout pannenkoek bestaat voor het grotendeel uit banaan. Banaan fungeert in dit recept als een deel van het beslag ter vervanging van bloem. Juist een rijpe banaan is geschikt, omdat deze zachter is en beter mengt. Je kunt hier dus heerlijke havermout pannenkoeken mee maken! 

Havermout pannenkoek met banaan en amandelmeel

#2 Recept Fruit ijsjes met banaan en aardbei

Een rijpe banaan prakken gaan een stuk gemakkelijker dan een groene banaan. De rijpe banaan is zoeter, hierdoor je vaak weinig tot geen suiker hoeft te voegen voor een super lekker zelfgemaakt fruit ijsje met banaan en aardbei.

Zelfgemaakte fruitijsjes

#3 Recept Havermoutkoekjes met banaan

Opzoek naar een gezond tussendoortje of healthy ontbijt? Ik eet graag als ontbijt zelfgemaakte havermoutkoekjes en een stuk fruit! Perfecte start van de dag! Je kunt havermoutkoekjes maken met stukjes chocolade of met rozijnen, cranberry’s en kaneel.

Havermoutkoekjes zonder suiker

#4 Recept Gebakken banaan

Mijn huisgenootje uit Guatemala wachten altijd tot haar bananen super bruin waren, want volgens haar waren ze pas dan perfect om te bakken. Ze rolde de banaan in met een beetje bloem en bakte de banaan in olie. Ze serveerde dit naast een rijst gerecht. Ik moet zeggen: deze waren echt heel lekker!

#5 Recept Smoothies met banaan

Rijpe bananen zijn perfect om door een smoothie te doen. Eigenlijk doe ik altijd een banaan door mijn smoothie. Helaas lukt het niet om altijd rijpe bananen door mijn smoothie te doen, want dan moet ik te lang wachten. De banaan wordt dan niet altijd goed gemixt, hierdoor er stukjes in mijn smoothie zitten. Persoonlijk niet mijn voorkeur. Een smoothie die ik graag eet als ontbijt? Havermout smoothie met kiwi en banaan.

Havermout kiwi smoothie

Geef een reactie