Oeps, die bananen helemaal vergeten…kan je deze nog eten? Zeker! 5 recepten met banaan die bruin ideaal zijn!

#1 Recept Havermout pannenkoek met banaan
Deze havermout pannenkoek bestaat voor het grotendeel uit banaan. Banaan fungeert in dit recept als een deel van het beslag ter vervanging van bloem. Juist een rijpe banaan is geschikt, omdat deze zachter is en beter mengt. Je kunt hier dus heerlijke havermout pannenkoeken mee maken!
#2 Recept Fruit ijsjes met banaan en aardbei
Een rijpe banaan prakken gaan een stuk gemakkelijker dan een groene banaan. De rijpe banaan is zoeter, hierdoor je vaak weinig tot geen suiker hoeft te voegen voor een super lekker zelfgemaakt fruit ijsje met banaan en aardbei.
#3 Recept Havermoutkoekjes met banaan
Opzoek naar een gezond tussendoortje of healthy ontbijt? Ik eet graag als ontbijt zelfgemaakte havermoutkoekjes en een stuk fruit! Perfecte start van de dag! Je kunt havermoutkoekjes maken met stukjes chocolade of met rozijnen, cranberry’s en kaneel.
#4 Recept Gebakken banaan
Mijn huisgenootje uit Guatemala wachten altijd tot haar bananen super bruin waren, want volgens haar waren ze pas dan perfect om te bakken. Ze rolde de banaan in met een beetje bloem en bakte de banaan in olie. Ze serveerde dit naast een rijst gerecht. Ik moet zeggen: deze waren echt heel lekker!
#5 Recept Smoothies met banaan
Rijpe bananen zijn perfect om door een smoothie te doen. Eigenlijk doe ik altijd een banaan door mijn smoothie. Helaas lukt het niet om altijd rijpe bananen door mijn smoothie te doen, want dan moet ik te lang wachten. De banaan wordt dan niet altijd goed gemixt, hierdoor er stukjes in mijn smoothie zitten. Persoonlijk niet mijn voorkeur. Een smoothie die ik graag eet als ontbijt? Havermout smoothie met kiwi en banaan.