Glutenvrij Hoofdgerecht Lunch Recepten Salades

Rucola salade met Parmezaanse kaas

rucola salade met Parmezaanse kaas

Heerlijk simpele salade! Bekijk hoe makkelijk je dit maakt en lees ook direct waarom ik rucola salade met Parmezaanse kaas zo graag eet naast mijn maaltijd!

Ik ben gek op rucola salade met Parmezaanse kaas. Ik vind dit een heerlijke salade als lunch naast een broodje. Deze salade is ook top in combinatie met een Italiaanse pasta of een quiche met geitenkaas!

Rucola is geen sla

Tot voor kort dacht ik dat Rucola een sla soort was. Rucola is geen sla, zoals veel mensen denken, maar een echte groenten! Rucola is namelijk een koolsoort! Rucola behoort tot de kruisbloemenfamilie, zoals bloemkool, boerenkool en spitskool. 

Rucola gezond

In rucola zit veel vitamine K. Vitamine K helpt beschadigingen in de hersenen te herstellen. Naast Vitamine K, zitten er ook veel antioxidanten en ijzer in rucola. Ik eet dus graag rucola salade naast mijn maaltijd voor extra vitamine en mineralen!

rucola salade met Parmezaanse kaas
rucola salade met Parmezaanse kaas

Recept rucola salade

2 personen

  • 75 gram rucola
  • Een goed handje geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tomaat
  • Optioneel: Een handje walnoten
  • Een scheutje balsamicoazijn
  • Een scheutje olijfolie

Aan de slag

Snij de tomaat in hele kleine stukjes en meng dit met de rucola. Schenk een scheutje olijfolie en balsamicoazijn over de rucola en schept alles goed door elkaar heen. Verdeel de Parmezaanse kaas en de walnoten over de salade. Eet smakelijk!

2 thoughts on “Rucola salade met Parmezaanse kaas”

Geef een reactie