Glutenvrij Lactose vrij Ontbijt Recepten Smoothies & meer

Smoothie bowl met mango

Smoothie bowl met mango

Het ziet er prachtig uit: een smoothie bowl. Je hebt het vast al eens voorbij zien komen op Instagram of Facebook. Nog een reden om deze smoothie bowl te proberen: een smoothie kun je beter eten dan drinken.

Smoothie bowl eten

Je kunt een smoothie eigenlijk veel beter eten met een lepel, dan drinken. Dit is zeker een reden dat ik fan ben van een smoothie bowl.

Als je meedoet met een detox programma word je dit ook aangeraden. Je neemt hapjes hierdoor je hersenen eerder het idee hebben dat je verzadigd bent. Als je hier meer over wilt weten, raad ik je aan om het programma ”Broodje gezond” met het onderwerp ”Detox” te kijken.

Smoothie bowl met mango

Smoothie bowl met mango

Ik maakte een smoothie bowl met mango, super lekker! Je hebt weinig ingrediënten nodig en het is zo gemaakt. Je kunt voor een smoothie bowl het beste bevoren fruit gebruiken, zodat deze ook wat steviger wordt. Doe je banaan minimaal 4 uur van te voren in de vriezer. De mango kun je als bevroren blokjes kopen in de supermarkt.

Maak de smoothie bowl af met de ingrediënten die jij lekker vindt. Kijk vooral wat je nog in huis bent, want je hebt vaak maar weinig nodig en veel combinaties zijn lekker. Gebruik bijvoorbeeld kokos, noten, zaadjes of stukjes banaan.

Wat heb je nodig voor deze bowl?

1 smoothie bowl met mango

  • Een scheutje amandelmelk of water
  • 1 bevoren banaan
  • 100 gram bevroren mango
  • Extra fruit, zaden of noten als topping

Aan de slag

1. Pureer alle ingrediënten in een blender fijn.
2. Giet de smoothie in een bord of schaaltje.
3. Maak je smoothie af met een topping naar keuze. Ik gebruikte verse aardbeien, blauwe bessen en zaadjes. Je kunt deze smoothie bowl met mango ook combineren met kokos, plakjes banaan en noten.

Geniet van je smoothie bowl met mango!

Geef een reactie