Glutenvrij Lactose vrij Ontbijt Recepten Zoetigheid

Bananenbrood met havermout

bananenbrood met havermout

Zelf combineer ik dit bananenbrood met havermout graag met wat fruit en eventueel een lepel (plantaardige) yoghurt. Stukjes appel, peer, banaan of wat rood fruit, het smaakt allemaal lekker in combinatie met dit bananenbrood.

Niet zo’n ontbijter

Eigenlijk ben ik zelf niet zo’n ontbijter, vooral niet op een doordeweekse dag. Dit betekent niet dat ik niet ontbijt, integendeel. Je zult mij alleen niet uitgebreid zien ontbijten voor ik de deur uit ga. Dit doe ik als ik op werk ben, achter mijn computer (slecht). Dit bananenbrood vind ik ideaal om mee te nemen. Ik heb dan gelijk voor een paar dagen ontbijt, het is super gezond en het is net weer even iets anders dan een volkeren cracker met hummus of avocado.

bananenbrood met havermout

Bananenbrood met havermout

Bananenbrood met amandelmeel maak ik ook graag, toch heb ik in dit recept havermout gebruikt. Het voordeel van bananenbrood met havermout is dat wat steviger wordt, doordat de havermout vocht opneemt. Daarbij is het super goedkoop, heb ik het altijd in huis en is het heel gezond. Havermout bevat is rijk aan vezels, bevat eiwitten, vitamine B1, zink, magnesium en ijzer.

Het recept voor dit bananenbrood

Ingrediënten voor 1 bananenbrood met havermout

100 gram havermout
3 rijpe bananen (lekker bruin)
3 eieren
1 appel
een mespunt kaneel
zout

Aan de slag

1. Verwarm de oven op 175 graden.
2. Pureer de bananen in een keukenmachine of met een staafmixer. Als de bananen gepureerd zijn, voeg je ook de havermout, kaneel en de eieren toe. Schil de appel en snij dit in kleine stukjes. Voeg dit ook aan het beslag toe.
3. Vet de cakevorm in. Ik heb een lepeltje kokosolie gebruikt om mijn cakevorm mee in te vetten. Je kunt ook boter gebruiken.
4. Bak het bananenbrood met havermout ongeveer 45 minuten in de oven. Je kunt controleren of het bananenbrood gaar is, door er met een satéprikker in de prikken. Als er geen beslag blijft plakken, is je bananenbrood klaar.

1 thought on “Bananenbrood met havermout”

Geef een reactie