Glutenvrij Lactose vrij Ontbijt Recepten Smoothies & meer Uncategorized Zoetigheid

Smoothie framboos banaan

smoothie framboos banaan

Kan je wel extra vitamientjes gebruiken of ben je net als ik gek op smoothies? Probeer deze smoothie framboos banaan & lees hoe gezond dat is!

Het is koud! Ik ga alleen nog dik ingepakt met een sjaal, handschoenen en een dikke jas de deur uit. In principe wordt je van koud weer niet ziek, maar koud weer kan wel je weerstand aantasten, dus ik neem graag wat extra vitamientjes!

smoothie framboos banaan
smoothie framboos banaan

Hoe gezond zijn frambozen?

Frambozen zijn super gezond! Net als in bramen, zitten in frambozen veel antioxidanten. Zelfs 10 keer zoveel als bijvoorbeeld in tomaat, kiwi of broccoli. In Frambozen zitten veel vitamine C & E, deze zijn goed voor de weerstand. Frambozen bevatten veel vezels, dus zijn goed voor de stoelgang.

Ingrediënten voor een smoothie framboos banaan

  • banaan
  • Een goed handje (diepvries) frambozen
  • Een lepel goji bessen
  • Kwart glas/75 ml water 
  • Optioneel: een eetlepel Hennepzaad

Aan de slag
Gebruik je frambozen uit de diepvries? Dan kun je het water gebruiken om te frambozen alvast een beetje te laten ontdooien (voorkomt een brain freeze).

Vul je blender met de frambozen en schenk hier 75 ml warm water over. Laat dit een aantal minuten staan.  Voeg vervolgens de banaan en goji bessen toe. Mix met een blender de frambozen, het water, de banaan en de goji bessen. Besprenkel je smoothie framboos banaan eventueel met een lepel hennepzaad.

Gek op frambozen? Probeer dan ook:

3 thoughts on “Smoothie framboos banaan”

Geef een reactie