Glutenvrij Hoofdgerecht Lactose vrij Lunch Recepten Salades

Boerenkoolsalade met spelt en cranberry

Boerenkoolsalade met spelt en cranberry

Ik was afgelopen weekend op een foodevent en deed inspiratie op voor deze heerlijke en makkelijke boerenkoolsalade met spelt en cranberry

Afgelopen weekend organiseerde Healthy Vega haar eerste foodevent in de vorm van een 5-gangen brunch en ik was één van de gelukkige proevers!

boerenkoolsalade

Door mijn lactose allergie moet ik normaal gesproken altijd scherp zijn of er ergens geen room of vloeibare melk in verwerkt is. Niet alle restaurants nemen dit even serieus of zijn het aan het einde van menu vergeten, waardoor ik regelmatig toch een dessert met room krijg. Tijdens de brunch van Healthy Vega heb ik voor het eerst alles kunnen eten, zonder dat de keuken voor mij iets hoefde aan te passen. De brunch was namelijk 100% veganistisch.

Veganistisch eten leek mij altijd erg lastig te realiseren. Ik kook veel met eieren, eet regelmatig vlees en ik hou van kaas (en gelukkig mag ik dat wel). Ik heb tijdens deze brunch inspiratie opgedaan voor veganistische maaltijden en deze spelt salade met boerenkool en cranberry wil ik graag met jullie delen.
Deze boerenkoolsalade kan tevens ook goed gemaakt worden met gerst of boekweit i.p.v. spelt.

Boerenkoolsalade met spelt en cranberry
Boerenkoolsalade met spelt en cranberry

ingrediënten boerenkoolsalade met spelt en cranberry

(4 personen)

  • 250 Spelt / gerst  of boekweit
  • 150 Boerenkool
  • 80 gram gedroogde cranberry’s
  • Een handje verse peterselie

Dressing

  • 4 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 theelepel agavesiroop
  • Snufje Peper
  • Snufje zout 

Aan de slag
Kook het graan dat je wilt gebruiken volgens de instructie op verpakking. Hou er rekening mee dat zowel spelt als gerst meestal een paar uur moeten weken in water (gewoon ’s ochtends alvast in een laagje water zetten). Kook de cranberry’s de laatste 5-10 minuten mee, zodat ook deze zacht worden. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.

Snij de verse boerenkool en bak een aantal minuten in een beetje olie, zodat de boerenkool iets zachter wordt. Snij ondertussen de peterselie en bak een halve minuut mee. Giet het graan af en mix dit met de boerenkool en de dressing.

Je kunt deze boerenkoolsalade met spelt en cranberry zowel warm als koud eten. Eet smakelijk!

Nog meer recepten met boerenkool?

2 thoughts on “Boerenkoolsalade met spelt en cranberry”

Geef een reactie