Glutenvrij Lunch Ontbijt Recepten Zoetigheid

Zelfgemaakte pindakaas

Zelfgemaakte pindakaas

Zelfgemaakte pindakaas is echt super gemakkelijk, heel lekker en je weet precies wat eraan is toegevoegd! 

Zelf pindakaas maken

Pindakaas bevatten veel eiwitten, geven je langer het gevoel van verzadiging, bevatten gezonde vetten en de vitamine E in de Pindakaas optimaliseert je immuunsysteem. Pindakaas is dus een ideaal beleg voor op brood! Je kunt deze pindakaas ongeveer een week buiten de koelkast bewaren en zeker twee weken in de koelkast, maak dus gerust iets meer!

Zelfgemaakte pindakaas
Zelfgemaakte pindakaas

Recept Pindakaas

Ingrediënten (een halve pot)

  • 200 gram gezouten pinda’s
  • 1 theelepel honing
  • Optioneel: 1 eetlepel kokosolie

Extra

  •  Een staafmixer/keukenmachine

Aan de slag

Maal de pinda’s in de keukenmachine tot er een gladde massa ontstaat. Dit duurt ongeveer 5 minuten.  Voor de smaak kun je een theelepel honing toevoegen. Laat deze dan nog een halve minuut meedraaien. Hou je van smeuïge Pindakaas? Dan raad ik je aan om een eetlepel kokosolie toe te voegen samen met de honing. Heb je geen kokosolie in huis? Je kunt ook een lepel zonnebloemolie gebruiken, dit is wel minder gezond!

Geef een reactie