Glutenvrij Hoofdgerecht Lactose vrij Lunch Recepten Soep Uncategorized

3x Rijstpapier loempia met zalm, tonijn en surimi

Rijstpapier loempia met zalm, tonijn en surimi

Smullen met deze rijst loempia’s, nog lekkerder met chili of soja dip!

Gisteren was ik lekker bij een vriendinnetje eten en zij wilde graag iets nieuws proberen. Zo kwamen we op het idee om deze rijstpapier loempia’s te maken.

Vis is lekker, maar natuurlijk ook hartstikke gezond. Dit is een lekkere lichte maaltijd, wat voor mij vooral een excuus is om er meer van te eten! Je kunt er zelf mee variëren. Ik maakte 3x rijstpapier loempia met zalm, tonijn en surimi! Ik rolde bijvoorbeeld een loempia met gebakken zalm en groenten. Een andere loempia maakte ik weer met surimi en groenten. Kies ingrediënten die jij lekker vind. Gerookte of gebakken kip is bijvoorbeeld ook lekker. 

Wat is rijstpapier?

Rijstpapier zijn vellen gemaakt van rijst. Rijstpapier is gemaakt van rijstmeel, water en zout. Je kunt rijstpapier kopen in de Aziatische winkels en kost rond €2,50 voor 100 stuks.

Rijstpapier loempia met zalm, tonijn en surimi
Rijstpapier loempia met zalm, tonijn en surimi

Ingrediënten (12 stuks)

  • 250 gram zalm of twee blikjes tonijn of 12 stuks surimi
  • 2 wortels
  • een handje sperziebonen
  • 1 paprika
  • 1/3 komkommer

Om in te dippen

  • Soja saus
  • Chili saus

Aan de slag
Snij alle groenten die je wilt gebruiken in kleine reepjes. Als je kiest voor sperziebonen en wortels, is het aan te raden om deze even een paar minuten te koken, zodat ze iets zachter worden. Bak ondertussen de zalm. Gebruik je surimi? Halveer deze dan.

Vul een bak met heet water. Hierin kun je het rijstpapier weken. Hou een vel ongeveer 10 seconden in het warme water. Leg het rijstpapier op een vochtige plank of gebruik een vochtige theedoek, zodat het rijstpapier niet blijft plakken. Je kunt nu de loempia vullen met alles wat jij lekker vind. Het rollen van deze loempia lijkt een beetje op het rollen van sushi.  De vulling leg je minimaal 5cm van de rand af en je zorgt dat de hoeken vrij blijven, zodat je deze kunt omslaan. Maak een stapeltje met alles wat jij in de rol wilt hebben. Rol het rijstpapier strak om de vulling en vouw dan de zijkanten naar binnen zodat daar geen vulling meer uit kan komen. Een paar keer oefenen en je hebt het zo onder de knie!

2 thoughts on “3x Rijstpapier loempia met zalm, tonijn en surimi”

Geef een reactie