Hoofdgerecht Lactose vrij Recepten Vlees

Bladerdeeghapjes met spek en ui

Bladerdeeghapjes met spek en ui

Dit is een ideaal hapje voor op een feestje. Je kunt oneindig variëren met de ingrediënten!

Bladerdeeghapjes met spek en ui
Bladerdeeghapjes met spek en ui

Je kunt een zak chips opentrekken of je maakt je eigen hapjes! Sowieso lekkerder, minder toevoegingen en met een beetje mazzel krijg je nog vitaminen binnen. Je kunt deze bladerdeeghapjes ook eten met een salade als volwaardige maaltijd!

Ingrediënten (8 stukken)

  • 8 bladerdeeg vellen
  • 100 -150 gram spekjes
  • 1 grote ui
  • 1 prei
  • Optioneel: geraspte kaas

Uit de keuken

  • Oven

Aan de slag

Laat de bladerdeeg vellen minimaal 5 minuten ontdooien. Bak ondertussen de spekjes zonder olie (de spekjes laten van zichzelf al genoeg vet los). Snij de ui en prei in ringen. Als de spekjes gaar zijn, kun je de ui en de prei toevoegen en bak deze nog een aantal minuten mee. Doe de bladerdeeg vellen alvast 10 minuten in de oven op 180 graden, zodat de bodem goed kan garen. Verdeel de spekjes met ui en prei vervolgens over de bladerdeeg vellen. Zet deze opnieuw zo’n 10 minuten in de oven. Je kunt de bladerdeeghapjes met spek en ui zowel warm als koud eten.

Tip: je kunt de bladerdeeg vellen ook in vieren snijden, zodat je kleine hapjes krijgt.

 

2 thoughts on “Bladerdeeghapjes met spek en ui”

Geef een reactie