Quiche zonder room is zo slecht (ongezond) nog niet! Probeer deze vegetarische quiche met geitenkaas en tijm (oja en groenten)
Ingrediënten (4 personen)
- 5-6 plakjes bladerdeeg
- 6 eieren
- 100 gram geitenkaas
- 1/2 courgette
- een takje tijm (neem alleen de blaadjes)
- snufje zout
- Optioneel: extra groenten, zoals tomaat of paprika
Uit de keuken
- Oven
- Ovenschaal
- Rasp/kaasschaaf
Aan de slag
Vet een ovenschaal in en beleg deze met de bladerdeeg. Zorg dat de plakjes bladerdeeg goed op elkaar aansluiten. Doe de ovenschaal alvast 10 minuten in de oven, zodat het bladerdeeg goed kan garen. Als je dit niet doet, heb je kans dat je bodem niet goed gaart. Meng de eieren met de tijmblaadjes en een snufje zout. Rasp de courgette in plakjes en voeg deze aan het eieren mengsel. Voeg als laatste ook de geitenkaas aan het mengel. Vul vervolgens de ovenschaal met de mengsel. Als je wilt, kun je één plakjes bladerdeeg in reepjes snijden en deze boven op de quiche leggen. Doe hierna de vegetarische quiche met geitenkaas en tijm ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden.
Serveer tip: een salade van groene sla en olijfolie
2 thoughts on “Vegetarische quiche met geitenkaas en tijm”