Glutenvrij Hoofdgerecht Lactose vrij Recepten Vlees

Boekweit met chorizo en tomaat uit de oven

Boekweit met chorizo en tomaat uit de oven

Iets nieuws proberen? Boekweit met chorizo en tomaat uit de oven vind ik onwijs smaakvol, yum!

Er wordt wel eens gedacht dat ik elke dag iets anders eet…ook ik heb een aantal gerechten die ik standaard maak, zeker als ik na een lange dag werken nog maar weinig inspiratie over heb. Eén daarvan is bijvoorbeeld bulgur of couscous met groenten. Lekker makkelijk en ik kan bijna elke groenten hiervoor gebruiken.

Toch probeer ik wel graag iets nieuws. Zo maakte ik deze week boekweit met chorizo en tomaat uit de oven. Boekweit smaakt vrij naturel, dus ik heb hier een beetje chorizo en lente ui aan toegevoegd. Chorizo vind ik een heerlijke smaakmaker in gerechten. Cherry tomaten uit de oven maken dit gerecht helemaal af voor mij! De bereiding van Cherry tomaten passen ook perfect bij een pasta pesto!

Wat is boekweit?

Boekweit is geen graan, maar het zijn de vruchtjes van de boekweitplant. Deze vruchtjes zijn heel voedzaam. Boekweit bevat o.a. mangaan, magnesium, ijzer, vitaminen B en vezels. Boekweit kun je kopen in korrels, meel of noedels. Je kunt boekweitmeel gebruiken in heerlijke boekweit pannenkoeken of maak een pasta van boekweitnoedels.

Tip: Boekweit kun je in dit gerecht vervangen voor bijvoorbeeld risotto rijst of pasta

Boekweit met chorizo en tomaat uit de oven
Boekweit met chorizo en tomaat uit de oven

Ingrediënten (2 personen)

  • 100-120 gram ongekookte boekweit korrels
  • Een stuk gedroogde chorizo worst (50-75 gram)
  • 1 Lente ui

Voor de tomaten

  • Een bakje Cherry tomaten
  • Een scheut balsamicoazijn
  • Een scheut olijfolie
  • Een schepje suiker

Uit de keuken
Oven

Aan de slag
Kook de boekweit volgens de instructie op de verpakking (plusminus 20 minuten).

Doe intussen de Cherry tomaten in de oven. Leg de tomaten op een bakplaat en bestrooi deze met balsamicoazijn, een schepje suiker en een scheutje olijfolie. Doe de tomaten ongeveer een halfuur in de oven op 160 graden, zodat de tomaten lekker zacht zijn.

Snij de chorizo en de lente ui in kleine stukjes. Meng de boekweit met de chorizo en lente ui. Serveer de tomaten bij de boekweit. Eventueel naar smaak zout en peper toevoegen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie