Hoofdgerecht Lactose vrij Lunch Ontbijt Recepten Salades Zoetigheid

Soja pannenkoeken

soja pannenkoeken

Dit weekend maak ik lekker soja pannenkoeken! Slechts met 4 ingrediënten!

Het is weekend en dan maak ik graag iets lekkers! Ik vind deze soja pannenkoeken lekker met plakjes banaan, verse aardbei of een beetje kaneel met suiker. Wat vind jij lekker op je pannenkoek?

Pannenkoeken recept

Ik ben gek op pannenkoeken. Als je vaker mijn blog bezoekt of als je een kijkje neemt bij andere recepten, vind je allerlei varianten. Hartig, zoet, spelt pannenkoeken, boekweit pannenkoeken en pannenkoeken met sojamelk. Soja geeft een beetje een zoete smaak aan de pannenkoeken. Daarbij kan ik sojamelk beter verteren dan koemelk. Ik maak pannenkoeken graag met speltmeel, omdat spelt meer voedingsstoffen bevat dan tarwemeel.

soja pannenkoeken
soja pannenkoeken

Ingrediënten 10 soja pannenkoeken

  • 250 spelt of tarwemeel
  • eieren
  • 500 ml  sojamelk
  • Een snufje zout

Aan de slag
Meng het meel, een ei, 500 ml sojamelk en een snufje zout. Meng alles goed door elkaar heen met een garde of mixer. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer in het beslag zitten. Doe een klein beetje beslag in de pan, zodat de pannenkoeken niet te dik worden. Bak de soja pannenkoeken aan beide kanten een aantal minuten. Beleg de soja pannenkoeken met bijvoorbeeld banaan, stukjes sinaasappel, aardbeien of jam! Eet smakelijk!

Tip: bak soja pannenkoeken in beetje roomboter. Dit geeft een super lekkere smaak aan je pannenkoek. Wees niet bang dat je meteen super dik wordt, want dat kleine beetje maakt echt niet uit!

1 thought on “Soja pannenkoeken”

Geef een reactie