Ik ben gek op pannenkoeken! Als ik makkelijk wil eten maak ik bijvoorbeeld deze hartige boekweit pannenkoek met Italiaanse kruiden. Yum!
Boekweit pannenkoek met Italiaanse kruiden eet ik als makkelijke & gezonde lunch of avondmaal. Ik beleg deze boekweit pannenkoek graag met geitenkaas, tomaat en een handje rucola. Deze pannenkoek is ook heel lekker met gerookte zalm en spinazie.
Persoonlijk vind ik de smaak van boekweit erg overheersend. Om die reden gebruik ik ook deels tarwe of speltmeel. Door het beslag te mengen met kruiden, krijgt de pannenkoek een lekkere smaak.
Wat is boekweit?
Boekweit is geen graan. Boekweit is namelijk een kruidachtige plant en behoort tot de rabarberfamilie. Boekweit zijn de vruchtjes van een boekweit plant.
Hoe gezond is boekweit?
Boekweit is heel gezond, omdat het veel gezonde mineralen en voedingstoffen bevat. In boekweit zit o.a. magnesium, ijzer, vitaminen B en antioxidanten. Boekweit is ook rijk aan vezels, dus goed voor de stoelgang en je darmen.
Ingrediënten voor een boekweit pannenkoeken
(10 pannenkoeken)
- 125 boekweitmeel
- 125 tarwemeel of speltmeel
- Een lepel Italiaanse kruiden
- 4 eieren
- 500 ml water of sojamelk / amandelmelk / melk
- Een snufje zout
Beleg voor de boekweit pannenkoeken
- Plakjes jonge geitenkaas (ongeveer 3-4 plakjes per boekweit pannenkoek)
- een bakje Cherry tomaten
- een zakje rucola
Aan de slag
Maak het beslag door boekweitmeel, tarwemeel, een ei, 500 ml water, Italiaanse kruiden en een snufje zout te mengen in een beslagkom. Zorg dat alles goed gemengd is en er geen klonten in het beslag zitten. Verwarm de pan, doe er een dun laagje beslag in en bak de pannenkoek een aantal minuten aan elke kant. Beleg vervolgens de boekweit pannenkoeken met plakjes geitenkaas, Cherry tomaat en een handje rucola. Eet smakelijk!
Gek op pannenkoeken? Probeer dan ook:
- Spelt boekweit pannenkoek met zalm en avocado
- Spelt pannenkoek met blauwe bessen
- Havermout pannenkoek met banaan
- Hartige pannenkoek met camembert
- Soja pannenkoeken
2 thoughts on “Boekweit pannenkoek met Italiaanse kruiden”