Boerenkool is meer dan alleen boerenkool met worst.
Persoonlijk ben ik niet zo gek op boerenkoolstamppot. Boerenkool is de gezondste groente die er is, dus ik besloot meer te proberen met boerenkool. Ik maakte bijvoorbeeld deze boerenkoolsalade met hüttenkäse en cranberry.
Een salade van boerenkool klinkt misschien wat vreemd. In New York wordt er al een tijdje veel gekookt en bereid met boerenkool. Door de gezonde eigenschappen van boerenkool, kun je deze groenten zeker een Superfood noemen! Boerenkool zit vol antioxidanten en werkt ontstekingsremmend. In boerenkool zit veel vitamine C, zelfs meer dan in een hetzelfde gewicht sinaasappels!
Ingrediënten
- Verse boerenkool
- Een handje cranberry’s
- 2 eetlepels hüttenkäse
- Een scheutje olijfolie
Aan de slag
Meng de boerenkool, de cranberry’s, de hüttenkäse en een scheutje olijfolie door elkaar. Ik vind het lekker als boerenkool iets zachter is. Als je dit wilt, kun je de salade alvast iets van te voren maken(minimaal een uur), zodat de dressing kan intrekken. Je kunt de salade bijvoorbeeld alvast in ochtend maken en meenemen naar je werk of naar school. Eet smakelijk!
Nog meer recepten met boerenkool?
2 thoughts on “Boerenkoolsalade met hüttenkäse en cranberry”