Ik ben gek op friet en hamburgers. Groenten schiet er dan nog wel eens bij in, daarom maakte ik groente friet!
Knolselderij is veel voedzamer dan aardappel, omdat deze groenten veel vitamine en minarelen bevat. Deze groente is bijvoorbeeld rijk aan fosfor, vitamine k, ijzer, vitamine C etc.
Een ander voordeel van deze groente friet: ze hoeven niet in de frituur! Wel heb je een oven nodig.
Ingrediënten 2-4 porties groente friet
- 1 knolselderij
- een scheut olijfolie
- een snufje zout
Uit de keuken
- een oven + een bakplaat
Aan de slag
Schil je knolselderij en snij deze in friet vormige reepjes. Ik doe dit door de knolselderij eerst in plakken te snijden. Deze plakken snij is weer in reepjes.
Verwarm de oven op 200 graden. Spreidt de friet uit over een bakplaat en verstrooi met een beetje olijfolie en zout. Doe de friet ongeveer een halfuur in de oven tot dat ze gaar en licht knapperig zijn. Schep na ongeveer 15 min de frieten even om, zodat ze goed gaar kunnen worden.
2 thoughts on “Groente friet”