Comida buena oftewel lekker eten! Een echte Spaanse tapa is bruschetta tomaat knoflook ui.
Tapas staat voor kleine hapjes, dus perfect als bijgerecht, lunch of als voorafje. Dit gerecht is bijvoorbeeld lekker bij een courgette rozemarijn soep. Ik ben gek op tapas, want dan kan ik meer proeven! Daarnaast hou ik erg van de combinatie knoflook en ui. Ben jij hier ook gek op? Dan zou ik deze bruschetta tomaat knoflook ui zeker een keer proberen!

Ingrediënten (8-10 stuks of bruschetta tomaat knoflook ui)
-
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- verse basilicum of Italiaanse kruiden
- een eetlepel olijfolie
- een eetlepel balsamico azijn
Aan de slag
Snijd een ciabatta in plakken. Rooster deze een aantal minuten in een broodrooster of oven. Smeer de plakken ciabatta in met knoflook en een klein beetje olijfolie. Rooster de plakken ciabatta opnieuw voor een aantal minuten.
Maak een salade met tomaat, een rode ui, balsamico azijn, olijfolie en Italiaanse kruiden of verse basilicum. Beleg de plakjes bruschetta met de salade van tomaat, ui en kruiden
3 thoughts on “Bruschetta tomaat knoflook ui”