Hoofdgerecht Recepten Salades

Bulgursalade met feta

bulgursalade met feta

Bulgur wordt veelal gebruikt in de Turkse keuken. Ik heb een heerlijke bulgursalade met feta gemaakt.

Wat is bulgur?

Voor deze salade heb ik Bulgur gebruikt. Bulgur kun je kopen in de supermarkt of turkse winkel en kost ongeveer 2 euro per kilo. Bulgur lijkt heel erg op couscous. De voedingswaarde van Bulgur is iets hoger dan van Couscous. Bulgur is bevat veel gezonde vezels, ijzer en heeft een hoog gehalte proteïne. Couscous uit de supermarkt is vaak voorgekookt, hierdoor je snel klaar bent, maar er weinig over is van de voedingstoffen. Wil je meer weten over Couscous en Bulgur? Bekijk dan deze uitzending van de keuringsdienst van waarde!

bulgursalade met feta
bulgursalade met feta

Ingrediënten (bulgursalade met feta voor 2 personen)

  • 100 a 150 gram bulgur of couscous
  • 1 lente ui
  • 1 tomaat
  • 1 paprika
  • 1/3 komkommer
  • Een handje (gewelde) rozijnen (leg ze even een halfuur in warm water)
  • Blokjes Feta kaas / witte kaas
  • Kaneel (een heel klein beetje, ongeveer een mespunt)
  • Goede scheut Olijfolie
  • Citroen, zout en peper naar smaak

Aan de slag

Kook de bulgur of couscous volgens de instructie op de verpakking. Snij alle groenten in kleine stukjes. Wel de rozijnen in warm water, zodat ze iets zachter worden. Na een halfuurtje zijn ze al zacht. Als je weinig tijd hebt, kun ervoor kiezen om dit niet te doen. Als de bulgur of couscous klaar is, voeg je een heel klein beetje kaneel toe. Pas op dat je niet te enthousiast bent met de kaneel, want het moet niet overheersen. Meng de groenten, de blokjes feta en een scheut olijfolie. Voeg eventueel voor de smaak wat citroen, peper en zout toe.

 

 

Geef een reactie