Hoofdgerecht Recepten

Galette met champignons en feta | vegetarisch | volkorenmeel

Galette met champignons

In de nieuwe wijnbox van Baltazar vind je deze galette met champignons voor een heerlijke Franse avond. De bijpassende rode wijn drink je koud, het liefst met de warme zon op je gezicht.

Gezonde galette met volkorenmeel en havermout

Deze gezonde galette is natuurlijk op de eerste plaats lekker. Ik maak galette met volkorenmeel en havermout. Dit zorgt voor stevigheid, hartige smaak en extra vezels. De vulling bestaat uit veel groenten. Je kunt deze galette dus zonder schuldgevoel helemaal opeten.

Recept galette met champignons en feta

Dit recept is geschikt voor 4 personen.
Tip: Serveer je Galette met champignons bij een eenvoudige groene salade.

Ingrediënten

Galette

  • 300 gram volkorenmeel
  • 50 gram havermout
  • 190 ml water
  • 100 ml olie of 100 gram zachte roomboter
  • Snufje zout 

Vulling

  • 1 prei
  • 2-3 sjalotten
  • 400 gram Kastanjechampignons 
  • 200 gram Feta
  • Snufje zout 

Aan de slag met de galette

Galette voorbereiden 
1/ Meng de volkorenmeel met de havermout, olie en water in een kom.
2/ Kleed het deeg tot alle ingrediënten met elkaar gemengd zijn en er een mooie bal ontstaat.
3/ Wikkel de bal in folie en plaats minimaal een uur in de koelkast. Langer mag ook. Ik raad je aan de bal niet langer dan 12u in de koelkast te leggen om uitdroging te voorkomen. 

Vulling
1/ Snij de prei en sjalotten in halve ringen. Snij de kastanjechampignons in plakjes. Hou de champignons nog even apart. 
2/ Fruit de prei en sjalotten in een pan met olie en een snufje zout. 
3/ Voeg de kastanjechampignons toe als de prei en sjalotten glazig zijn. Bak tot de champignons gaar zijn. 

Vullen & bakken
1/ Verwarm de oven op 200 graden. 
2/ Haal het deeg uit de koelkast. Rol het deeg uit op een stuk bakpapier, tot ongeveer 5mm. Ik gebruikte hiervoor een deegroller, al kun je hiervoor ook prima een wijnfles gebruiken. Plaats op een bakplaat. 
3/ Verdeel de vulling & de feta over de galette. Hou 4 tot 5 centimeter rand vrij. Vouw de randen om.
Let op: Is de vulling heel vochtig? Besprenkel de bodem dan eerst met een beetje paneermeel. 
4/ Doe de galette 30-35 minuten in de oven tot het deeg gaar is. Laat afkoelen of eet de Galette lauwwarm.

Eet smakelijk!

Liefs,

Suzie

Geef een reactie