Hoofdgerecht Lunch Recepten Salades

Venkel salade met feta | vegetarisch – 5 ingrediënten

Venkel salade met feta

Deze venkel salade met feta is een perfect gerecht voor bij een witte wijn, een zomeravond of tijdens een bbq. Ik maakte dit recept voor de wijnbox van Baltazar. Eerder kreeg ik een wijnproeverij om meer te leren over wijn en spijs combinaties.

Het venkelseizoen begint officieel in juni. Al vind je nu, eind april, Nederlandse oogst in de supermarkt. Van deze salade kun dus je de hele zomer genieten.

Witte wijn en venkel

Tijdens de proeverij leerde ik dat zachte smaken goed samen gaan met een lichte wijn. Feta is zacht en heeft minder smaak dan veel andere kazen. Als je venkel heel fijn snijdt, smaakt venkel niet uitgesproken en is deze knapperig. Ik vind dit persoonlijk erg lekker.

Recept venkel salade met feta

Dit venkel recept is geschikt voor 2 tot 4 personen.

Voorgerecht: 4 personen
Hoofdgerecht: 2-3 personen (zie serveertip)

Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 200 gram feta
  • 15 gram bieslook
  • 1 eetlepel kleine kappertjes
  • Olijfolie

Aan de slag

  1. Rasp de venkel met een dunschiller of gebruik een keukenmachine om de venkel heel fijn te snijden. 
  2. Prak de feta met een vork fijn. Snij de bieslook in kleine ringetjes. 
  3. Meng de venkel met de kappertje, feta, bieslook en een flinke scheut olijfolie. Laat minimaal 15 minuten staan voordat je het gerecht serveert. Dan wordt de venkel zacht van smaak. 
  4. Serveer de salade op een bordje. Besprenkel met olijfolie voor een finishing touch. 

Serveertip: maak van dit gerecht een hoofdgerecht door gekookte parelcouscous of spelt toe te voegen. 


Zomer recepten – deze recepten maken je zomeravond compleet

Quinoa salade met geitenkaas voor een doordeweeks luieravond, zodat je meer tijd hebt om van de zon te genieten.
Baba Ganoush als gezonde smeersel voor op je stukjes stokbrood of als dipper.
Komkommerhapjes met hummus als lekkere snack op tafel.

Geniet ervan!

Liefs,

Suzie