Glutenvrij Hoofdgerecht Lactose vrij Recepten Salades

Gestoofde aubergine met sushirijst

Gestoofde aubergine met sushirijst

Dit gerecht is om te smullen: gestoofde aubergine met sushirijst

Gek op sushirijst? Ik wel! Lekker met gestoofde aubergine, paprika en een zelfgemaakt sausje van sojasaus! Dit is een perfect gerecht voor een Meatless monday!

Dit gerecht is variant op een gerecht uit de Elle Eten. Ik heb het al een paar keer gemaakt en ik ben er dol op! Daarom wil het nu graag met jullie delen!

Gestoofde aubergine

Ik ben vooral gek op dit gerecht door de sushirijst en de gestoofde aubergine! Je kunt qua groenten variëren. Paprika in dit gerecht is bijvoorbeeld ook heel goed te vervangen voor broccoli of sperzieboontjes.
Tip: heb je nog aubergine over? Maak dit smeersel voor op brood
Gestoofde aubergine met sushirijst
Gestoofde aubergine met sushirijst

Ingrediënten (2 personen)

  • 120-150 gram sushirijst
  • 1 ui
  • 1 aubergine
  • 1 paprika
  • Mespunt chilipoeder
  • 2 eetlepels azijn
  • twee eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels maïzena

Tip! Lekker als bijgerecht: komkommersalade met azijn

Aan de slag
Kook de rijst volgens de instructie op verpakking. Snij de in ringen en fruit de ui. Snij blokjes aubergine en stukken paprika en voeg deze toe. Leg een deksel op de pan en laat 10-15 min zachtjes bakken tot de aubergine zacht is. Schep het mengsel regelmatig om, want anders brand het aan. Meng in bakje de azijn met de sojasaus, suiker en maïzena. Voeg een klein beetje chilipoeder toe en het mengsel. Roer deze een aantal keer om en je saus is klaar. Serveer met de rijst, eet smakelijk!

Meer sushi gerechten?

Geef een reactie