Gevulde komkommer met Hollandse garnalen is een super makkelijk hapje voor bij de borrel of als voorgerecht!
Dit gerechtje bevat slechts 5 ingrediënten, heb je zo gemaakt en ik vind het erg lekker!
Daarnaast is komkommer super gezond. Komkommer bevat weinig calorieën en bestaat voor het merendeel uit water (96%). Dit heeft de goede eigenschap dat komkommer een reinigende werking heeft. Komkommer bevat vitaminen zoals A, B & C. Deze zijn goed voor de weerstand.
Ingrediënten (6-8 gevulde komkommer hapjes)
- 1 komkommer
- 100 gram Hollandse Garnalen of rivierkreeftjes
- een eetlepel mayonaise (eventueel te vervangen voor Griekse yoghurt)
- citroensap van ongeveer een kwart citroen
- een bosui
- Optioneel: peper en zout
Aan de slag
Snij een komkommer in stukken van een aantal centimeter en hol deze uit met een lepel. Laat wel in elke komkommer een klein bodempje, want anders valt je vulling eruit. Hak een bosui in kleine ringen. Meng 100 gram Hollandse garnalen met bosui, een lepel mayonaise, citroensap en naar smaak peper en zout . Vul de komkommer met de salade.
Tip: Leuk om deze gevulde komkommer met Hollandse garnalen te serveren op een lang bord of op een broodplank.
Inspiratie voor lekker hapjes op de borrelplank
- Komkommer rol met hummus
- Bruschetta met tomaat en knoflook
- Pizza van bladerdeeg met chorizo
- Courgette hapje met geitenkaas en walnoot
3 thoughts on “Gevulde komkommer met Hollandse garnalen”