Glutenvrij Lactose vrij Ontbijt Recepten Smoothies & meer Uncategorized Zoetigheid

Gezonde mokka ijskoffie

Gezonde mokka ijskoffie

Een heerlijke gezonde mokka ijskoffie maak je met slechts 4 ingrediënten en water!

”Wil je een Kopje koffie?” ”Nee, bedankt”. Ik vind koffie bitter, met suiker te zoet en tegen melk kan ik niet. Conclusie: ik drink altijd thee en nooit koffie. Toch vind ik mokka lekker. Mogelijk ben ik daarom zo enthousiast over mokkataart en dit drankje. Zeker in de zomer vind ik een lekker koud drankje heerlijk! Deze mokka ijskoffie is lekker, gezond en net even anders dan een smoothie of een glas water.

Koffie voor het sporten

Zoals ik al eerder benoemde in mijn blog over wat je het beste kunt eten voor het sporten, zorgt koffie ervoor dat je uithoudingsvermogen verbeterd. Koffie vermindert namelijk de pijngevoeligheid, waardoor je makkelijk je grenzen verlegt. Je kunt koffie het beste ongeveer een uur voor het sporten drinken.

Gezonde mokka ijskoffie
Gezonde mokka ijskoffie

Mokka ijskoffie recept

Ingrediënten (1 glas)

  • 1 bevroren baan
  • 1 dadel (ontpit)
  • een shot espresso of 1/3 koffieglas (bepaal zelf hoe sterk jij deze mokka ijskoffie wilt hebben)
  • Een lepel rauwe cacaopoeder
  • Een half glas water (100 ml)
  • Optioneel: 2 ijsblokjes (dit geeft een extra koude twist aan je ijskoffie)

Uit de keuken

  • Een vriezer
  • Een mixer

Mokka ijskoffie maken

Snij de banaan in kleine stukjes, doe deze in een bakje (of diepvrieszakje) en leg dit minimaal een halve dag in de vriezer.

Zet koffie en laat dit afkoelen. Het hoeft niet ijskoud te zijn, maar het liefst wel lauw. Ik had niet zoveel geduld, dus ik heb de koffie een aantal minuten overgegoten van glas naar glas. Dit zorgt ervoor dat de koffie sneller afkoelt.

Mix voor een aantal minuten de bevroren banaan, de koffie, de dadel, een half glas water en een lepel rauwe cacaopoeder door elkaar in de mixer. Gebruik je ook ijsblokjes? Voeg deze dan ook direct toe.

Geniet van je gezonde mokka ijskoffie!

Geef een reactie