Glutenvrij Hoofdgerecht Lactose vrij Lunch Recepten Uncategorized Vlees

Quinoa salade met kip en ananas

Quinoa salade met kip en ananas

Deze zomerse quinoa salade met kip en ananas vind ik ideaal als lunch of als makkelijk avondmaal.

Quinoa salade met kip en ananas

Deze quinoa salade met kip en ananas maak ik graag na het sporten of ik neem het mee als lunch. Zeker als je houdt van de combinatie hartig-zoet, dan is deze salade wat voor jou! Stiekem krijg ik er door de ananas ook een tropisch gevoel bij!

Quinoa gezond

Dan nog wat leuke weetjes! Quinoa zijn de zaden van de plant. Quinoa bevat veel eiwitten, ijzer, koper en magnesium. Dit maakt het een goede maaltijd voor net sporten. Zeker in combinatie met kip, zorgen de eiwitten en magnesium voor een sneller herstel van de spieren. Daarnaast is quinoa goed voor de stoelgang, want het vezelgehalte is hoog.

Quinoa salade met kip en ananas
Quinoa salade met kip en ananas

Quinoa salade recept

2 personen

  • 150 gram quinoa
  • 200 gram gerookte kip
  • 1/3 verse ananas
  • 75 gram rucola of andere sla
  • Een scheut olijfolie

Aan de slag

Kook de quinoa volgens de instructie op verpakking (10-15 minuten). Je kunt de quinoa salade koud eten of lauw, wat jij lekker vind. Als je weinig tijd hebt en graag een koude salade wilt. Giet dan koud water over de quinoa als het gaar is. Je kunt de quinoa natuurlijk ook al eerder koken en laten afkoelen. Gekookte quinoa blijft prima een aantal dagen goed in de koelkast.

Snij de gerookte kip & de ananas in stukjes. Persoonlijk houd ik van kleine stukjes, dus ik snij alles graag in blokjes van 1 cm bij 1 cm.

Leg een beetje sla op een bord.  Meng de ananas, de quinoa en de kip. Op het bedje sla, leg je de salade. Als laatste kun je nog een beetje olijfolie over de salade schenken, dit maakt het helemaal af!

Andere lekkere salades

1 thought on “Quinoa salade met kip en ananas”

Geef een reactie