Glutenvrij Hoofdgerecht Recepten Vlees

Gezonde snack: pizzabodem van bloemkool

Gezonde snack: pizzabodem van bloemkool

Heb jij de bloemkoolpizza al geprobeerd? Ik wel! Benieuwd wat ik ervan vond en het recept? Bekijk het hier!

Gezonde snack: pizzabodem van bloemkool
Gezonde snack: pizzabodem van bloemkool

Een ware hit is de bloemkoolpizza. Super gezond, want de bodem bestaat uit bloemkool!

Persoonlijk mis ik een knapperige bite een beetje, maar de smaak is lekker! Ik maakte de bodem met rozemarijn, knoflook, organo en kaas. De bloemkoolpizza heb ik belegd met tomatenpuree, ui, tomaat, paprika, salami en kaas.

Ingredienten voor de bodem (2 middel-kleine pizza’s / 1 grote pizza)

  • 1 grote bloemkool
  • 1 ei
  • 1 teentje knoflook
  • een theelepel rozemarijn
  • een theelepel organo
  • een handje belegen kaas
  • een snufje zout
voor op de pizza
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 rode ui
  • 1/2 paprika
  • 1 tomaat
  • 3 a 4 plakjes salami
  • Geraspte kaas
Uit de keuken
  • Oven
  • Bakplaat
  • Keukenmachine/staafmixer
Aan de slag
Snijd de bloemkool in grove stukken en maal tot fijne korrels in de keukenmachine. Kook deze slechts enkele minuten, zodat de korrel niet te zacht worden. Laat het geheel heel even afkoelen. 
Doe de bloemkoolkorrels in een schone theedoek en snijp zoveel mogelijk van het vocht eruit, tot dat je een soort pasta overhoudt. Doe de pasta in kom met een ei, stukjes knoflook, rozemarijn, organo, kaas en een snufje zout. Meng dit goed door elkaar!
Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de bloemkool. Zorg dat je de bodem goed aanstampt en dun is. Doe de bodem zo’n 25-30 minuten in de oven. Als het goed is, is de bodem nu iets harder geworden en kun je de pizza beleggen!
Beleg de bodem met tomatenpuree, rode ui, paprika, tomaat, salami en kaas of ingrediënten die jij lekker vindt. Doe de pizza opnieuw zo’n 10 minuten in de oven. Eet smakelijk!

Geef een reactie