Glutenvrij Lactose vrij Lunch Ontbijt Proefjes Recepten Zoetigheid

Gezonde snacks voor onderweg

Gezonde snacks voor onderweg

Ik ga op reis en ik neem mee…gezonde snacks voor onderweg. Deze snacks neem ik mee!

Gezonde snacks voor onderweg
Gezonde snacks voor onderweg

1. Gezonde snacks voor onderweg: Avocado

Avocado’s haal ik alvast een paar dagen van te voren, zodat ze lekker kunnen rijpen. Onderweg lepel ik ze uit met een beetje zout! Heerlijk voedzaam, lekker en een super gezond tussendoortje!

Tip: Heb je niet zoveel tijd of is je avocado keihard? Wikkel je avocado is een krant of leg je avocado naast een banaan.

2. Gezonde snacks voor onderweg: energie repen

Een tijdje geleden maakte ik een energiereep van dadels, chocolade en walnoten. Helaas had ik deze keer minder tijd. In de biologische winkel ging ik opzoek naar gezonde energierepen. De repen die ik heb gekocht bestaan nog steeds voor 20% uit suiker, maar wel met een relatief gezonde zoetstof, namelijk honing…Er zitten geen gluten in en de reep bestaat voor het grootste deel uit noten.

Gezonde energierepen met chocolade
Gezonde energierepen met chocolade, dadels en walnoten

3. Gezonde snack voor onderweg: noten

Noten zijn super gezond en ideaal om mee te nemen als gezonde snacks voor onderweg! Persoonlijk ben ik gek op hazelnoten, amandelen en pinda’s. Ik kies wel het liefst voor ongebrande noten. Door het branden gaat een deel van de voedingstoffen verloren.

4. Gezonde snacks voor onderweg: Haverkoeken met noten en gedroogd fruit (Moeders recept) 

Me moeder bakt één keer in de zoveel tijd een lading haverkoeken. Ik had mazzel, want ik kreeg er een paar om mee te nemen. Bekijk het hele recept.

haverkoeken met noten en gedroogd fruit
haverkoeken met noten en gedroogd fruit

5. Gezonde snacks voor onderweg: eieren

Toen ik in Zimbabwe was, kocht ik gekookte eieren in de bus. Ik ben gek op eieren en eieren bevatten veel goede voedingstoffen die je echt niet vindt in een zakje chips. Thuis kook ik alvast een paar eieren, zodat ik onderweg lekker een eitje kan pellen. Uiteraard met een beetje zout.

Blije eieren
Happy eggs

6. Gezonde snacks voor onderweg: fruit

Ik ben gek op watermeloen, ananas en mango, alleen eet dit niet zo makkelijk in de auto. Een appel en een banaan vind ik altijd lekker als gezonde snacks voor onderweg. Met een bakje kersen, druiven of aardbeien maak ik mezelf helemaal blij.

 

1 thought on “Gezonde snacks voor onderweg”

Geef een reactie