Glutenvrij Hoofdgerecht Lunch Recepten Salades

Gierstsalade met paprika, dadels en feta

Gierstsalade met paprika, dadels en feta

Lunchen hoeft niet altijd met brood! Maak bijvoorbeeld een salade to go, zoals deze gierstsalade met paprika, dadels en feta.

Gierstsalade met paprika, dadels en feta

Deze gierstsalade met paprika, dadels en feta is een super gezonde salade. Lekker als lunch of als gezond avondmaal! Ik maak deze graag salade graag om mee te nemen naar werk. Deze salade is eenvoudig en erg gezond!

Gierst gezond

Gierst is een graansoort, maar bevat geen gluten. Qua structuur lijkt gierst heel erg op couscous. Gierst is erg gezond, zo bevat het o.a. magnesium, fosfor en antioxidanten. Gierst kun je kopen in de natuurwinkel en kost ongeveer 2 euro per 500 gram.

Heb je liever bulgur of couscous? Je kunt deze gierstsalade met paprika, dadels en feta prima maken met couscous of bulgur in plaatst van met gierst.

Gierstsalade met paprika, dadels en feta
Gierstsalade met paprika, dadels en feta

Recept met gierst

Ingrediënten (1 persoon)

  • 50 gram gierst, couscous of bulgur
  • 1/2 gele paprika
  • 1/4 komkommer
  • 4 dadels
  • Een handje feta
  • Scheutje olijfolie 

Uit de keuken

  • Kookpan

Aan de slag

Kook de gierst volgens de verpakking. Snij de paprika, komkommer en dadels in kleine stukjes. Meng de gierst met de groenten, de dadels en feta.

Als dressing gebruik ik een scheutje olijfolie. Het allerlekkerst bij dit gerecht vind ik olijfolie met een knoflook smaakje. Je kunt dit kopen of voeg zelf een teentje gesneden knoflook toe aan een laagje/fles olijfolie. Als je dit minimaal een halfuur laat staan, heb je een heerlijke olijfolie knoflook dressing.

1 thought on “Gierstsalade met paprika, dadels en feta”

Geef een reactie