Lactose vrij Ontbijt Recepten Zoetigheid

Gezonde taart maken – zonder suiker en lactose

Gezonde taart maken - zonder suiker en lactose

Een gezonde taart maken hoeft niet moeilijk te zijn. Deze taart bevat slechts 5 ingrediënten. Zonder suiker en zonder lactose. Klinkt goed toch?

Het is bijna Kerst. Dat bekent dat er weer mega veel lekker eten voorbij komt. In ieder geval bij mij wel. Ik ben gek op de december maand. Het staat voor mij centraal voor gezelligheid en goed eten. Ook neem ik graag iets mee als ik ergens op bezoek ga. Om te zorgen dat er niet alleen maar ongezonde toetjes worden gegeten, maak ik graag deze gezonde taart.

Deze taart is gezonder, doordat ik bananen gebruikten als natuurlijke zoet maker. Daarnaast heb ik de taart belegd met fruit.

Recept Gezonde taart maken – zonder suiker en lactose

Ga je deze gezonde taart maken? Dit recept is goed voor ongeveer 6 tot 8 taartpuntjes

Voor 2 kleine taartjes (2x Ø 16 cm)
– 100 gram havermout
– 2 eetlepels kokosrasp
– 2 rijpe bananen
– 4 eieren

Voor de topping
– Kokos yoghurt
– een mix van verschillende soorten rood fruit

Uit de keuken
– 2 kleine taartvormen of 1 taartvorm

Gezonde taart maken - zonder suiker en lactose
Gezonde taart maken – zonder suiker en lactose

Bereiding gezonde taart maken – zonder suiker en lactose

Let op: als je deze gezonde taart gaat maken, maak je eigenlijk twee kleine taartjes, die je vervolgens op elkaar plaatst. Dit hoeft natuurlijk niet. Gebruik dan 1 taartvorm. Je taart wordt dan minder hoog.

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pureer de bananen in een keukenmachine of met een staafmixer. Als de bananen gepureerd zijn, voeg dan de eieren, de kokosrasp en de havermout toe. Laat dit minimaal 5 minuten staan, zodat de havermout wat vocht kan opnemen. Je taarten worden dan steviger.
3. Vet de taartvormen in en verdeel het beslag.
4. Bak de twee gezonde taarten zonder suiker en lactose in ongeveer 30-40 minuten gaar. Je kunt controleren taarten gaar zijn, door met satéprikker te prikken. Als het beslag niet blijft plakken, zijn de taarten gaar.
5. Laat de 2 taarten afkoelen. Dit duurt een paar uurtjes. Mijn ervaring is om pas daarna de taarten uit de vorm te halen, anders kunnen we stuk gaan.

Taart decoreren – hoe zorg je voor een mooie taart?

6. Haal nu de taarten uit de vorm. Je kunt nu beginnen met de taart decoreren. Bedek eerst 1 bovenkant van de taart met een laagje kokosyoghurt. Plaats vervolgens de tweede taart op de andere taart. Bedek ook deze taart met een laagje kokosyoghurt. Ik vind het mooi om ook de zijkanten te bedekken met een laagje kokosyoghurt.
7. Op internet vind je super veel verschillende ideeën hoe je jouw taart mooi kunt decoreren. Ik heb ervoor gekozen 1 deel van de taart te bekleden met stukjes rood fruit. Snij bijvoorbeeld je aardbeien en blauwe bessen door midden. Verdeel dit over de taart.

Hoe kun je deze gezonde taart het beste bewaren?

Ik raad je aan om de taart binnen 24 uur op te eten en koel te bewaren. Zo weet je zeker dat de taart vers smaakt en er lekker uitblijft zien. Ik denk dat dit wel moet lukken toch? 🙂

Geniet ervan!

Liefs,

Suzie

Geef een reactie