Glutenvrij Hoofdgerecht Lactose vrij Lunch Recepten Soep

Zelf gezonde soep maken | wortel en zoete aardappel

Zelf gezonde soep maken | wortel en zoete aardappel

Zelf gezonde soep maken is eenvoudig. Door de limoenblad, gember en knoflook heeft deze soep super veel smaak. Bekijk het recept hier.

Hoe maak ik soep?

Als ik zelf soep maak, weet ik precies welke ingrediënten erin gaan. Dit vind ik fijn. Ik werk graag met natuurlijke producten en gebruik liever geen bouillon. Met kruiden breng ik mijn soep zelf op smaak. In deze soep zitten verschillende soorten groenten en veel kruiden, dit maakt de soep niet alleen heel lekker, maar ook heel gezond.

Zelf gezonde soep maken | wortel zoete aardappel en limoenblad
Zelf gezonde soep maken | wortel en zoete aardappel

Voordelen van zelf gezonde soep maken

Een paar voordelen van zelf gezonde soep maken op een rij:

1. Je kunt wat extra maken, zo heb je de volgende dag ook een lekkere en gezonde lunch
2. Je kunt de smaak aanpassen naar wat jij lekker vindt (meer / minder zout, beetje spicy?)
3. Heb je nog een stukje groenten over zoals courgette of paprika? Doe dit er gerust bij.
4. Zoals ik eerder aanhaalde: je weet precies wat erin gaat
5. Koken werkt ontspannend 🙂

Ingrediënten gezonde soep met wortel, zoete aardappel en limoenblad

1 grote pan soep (4-6 soepkommen)

– 1 zoete aardappel
– 2 grote wortels
– 1 ui
– 3 teentjes knoflook
– 2 cm gember
– 3 citroenbladeren
– 750 ml kokend water
– Optioneel: limoen en kokosmelk

Uit de keuken

  • Staafmixer

Bereiding om deze gezonde soep zelf te maken

1. Verwijder de schil van de knoflook, gember en ui. Snij deze smaakmakers allemaal in kleine stukjes. Hou apart de ui apart.
2. Schil de wortels en zoete aardappel. Snij in ongeveer even grote blokjes.
3. Fruit eerst de ui in een beetje olie. Als de uitjes gefruit zijn, voeg dan de knoflook en gember toe. Bak dit 1 minuutje mee. Blus af met water.
4. Voeg aan het water de zoete aardappel, de wortels en limoenbladeren toe. Kook tot de groenten goed gaar is (15-20 minuten)
5. Pureer de soep met de staafmixer en voeg naar smaak een beetje zout toe. Ik vind het lekker om de soep te serveren met een schijfje limoen en een scheutje kokosmelk.

Eet smakelijk!

Liefs,

Suzie

Geef een reactie